Hírek

Heti Hírmondó 2014.01.14.

 

Köszöntök minden kedves kábeltévé nézőt.

Önök a Heti Hírmondó első adását látják.

A híradások célja, hogy heti rendszerességgel, friss információkkal szolgáljunk az Önök részére, aktualitásokról, feladatokról, kulturális eseményekről, érdekességekről, beszámoljunk az elmúlt időszak tevékenységeiről.

Választási hírek a regisztrációról:

A múlt héten tájékoztatást kaptak a lakosok a választási regisztrációs lehetőségekről, ennek nyomán 8 kérelem ügyfélkapun keresztül érkezett, 5 kérelmet személyesen hoztak be.

Az elektronikus levélben megküldött regisztrációról szóló értesítést jogszabályi kötelezettség miatt postai úton is továbbítjuk a kérelmezők részére.

Szemétszállítással kapcsolatosan:

Megkezdődött a vonatkozó közbeszerzési eljárás szakmai előkészítése

A lebontott karácsonyfákat az ideiglenesen kijelölt hulladékszállító január hónapban SZERDAI napokon szállítja el.

A végleges hulladékszállító kijelöléséig ideiglenesen megszűnnek a közterületi szelektívszigetek.

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a településen a már működő négy közterület-felügyelő kamera mellett a rendszer bővítésének előkészítése folyamatban van.

Emlékeztetőül a jelenlegi kamerák elhelyezési pontjai:

– Tisza István tér- Rákóczi utca

– Tisza István tér

– Kaszáló utca – Kazal utca valamint

– Antónia utca-Kossuth Lajos utca kereszteződése

A kamararendszer a nap 24 órájában működik. A rendszer felvételeit 8 napig tároljuk.

A rögzített felvételek felhasználhatóak büntető, vagy szabálysértési eljárás lefolytatásához, valamint közigazgatási hatósági eljárásban egyaránt.

Pályázatainkról:

Az Általános Iskola biomassza kazánokhoz napraforgó pellet tüzelőanyagot rendeltünk meg.

Január első hetében az Általános Iskola Napelem beruházás utolsó lépéseként az ELMŰ új mérőórát szerelt fel.

Befejezéshez közeledik a Vállalkozói Inkubátorház „A” épületének a kivitelezése.

Folyamatban vannak a 2014. évben induló kivitelezésekhez kapcsolódó közbeszerzések előkészítő munkái, kiemelten a szennyvízhálózat, illetve a Dózsa György úti Óvoda bővítése.

Hó és síkosságmentesítés tekintetében:

Felhívjuk a tisztelt ingatlan tulajdonosok figyelmét, hogy a helyi rendeletek szerint a hó- és síkosság mentesítés, járdatakarítás az ingatlan tulajdonosának a kötelessége.

Havazáskor a településen a közutakat hókotróval és csúszás-mentesítő anyag szórásával tesszük közlekedésre alkalmassá.

Kérünk minden autóst, hogy a hó eltakarítása és a síkosság mentesítés érdekében lehetőség szerint az ingatlanukon belül, vagy olyan közterületen helyezzék el gépjárművüket, ahol a parkolás a munkavégzést nem akadályozza.

Január elsejétől a képviselő-testület decemberi határozata alapján a Nagykovácsi Településüzemeltetési Kft üzemelteti a temetőt, így állandó temető gondnokot alkalmaz, ügyfélszolgálatot tart fenn az ügyek intézése érdekében telephelyén a Pók utca 58. szám alatt.

Január 10-én, pénteken a Kft ügyvezető igazgatói álláshelyére pályázatot írtunk ki, amelynek feltételeit az önkormányzat megújult honlapján, az álláspályázatok rovatban olvashatják.

Hírek az Óvodákból:

Az óvodások nagy örömére az első hét az önkormányzat karácsonyi ajándékainak az új játékoknak megismerésével, birtokbavételével telt.

A Száva Óvoda két csoportja az Operaházba látogatott, a Varázslatos Opera előadását tekintették meg. A hír érdekessége, hogy a jegyek árát az őszi, Mihály-napi vásár bevétele biztosította, így a szülőknek csak a buszköltséget kellett megfizetnie.

Az idén is heti rendszerességgel folytatódnak a Száva Óvodában a foglalkozások, hittan kedd délután, zene-ovi csütörtök délután, néptánc péntek délelőtt.

Kulturális híreink az Öregiskolából:

Január 18-án, szombaton 10 órától 13 óráig családi nap lesz, népi játékok, néptánc élőzenével, Vekerdy Mónika vezetésével, a Nagykovácsi Muzsikusok és Kemendi Ágnes közreműködésével, belépő 500,- Ft/fő

Szintén szombaton este 6 órától rendhagyó hangoskönyv formájában Alessandro Baricco Selyem című kisregényét hallgathatják meg Pápai Erika színművésznő előadásában, közreműködik Horváth János hegedűművész, belépő: 800,- Ft/fő

Köszönöm figyelmüket, találkozunk egy hét múlva.