Hírek

Heti Hírmondó 2014.01.22

 

Köszöntök minden kedves kábeltévé nézőt.

Önök a Heti Hírmondó második adását látják az év negyedik hetének aktuális önkormányzati, polgármester hivatali híreiről.

Választási hírek röviden: 2014. január 19-én Áder János Köztársasági Elnök hivatalosan közzétette, hogy a 2014. évi országgyűlési választások napját 2014. április 6.-ra tűzi ki. Ennek megfelelően a jelölési eljárás, tehát a hivatalos kampány február közepén indul meg.

Adósságkonszolidációról

A Parlament december végi döntése alapján a központi költségvetés átvállalja az önkormányzatok adósságállományát. Ez településünket mintegy 32 millió forint és 390 ezer euró hitel és kamatai visszafizetésétől mentesíti.

Megkezdődött a költségvetés előkészítése

Az önkormányzati intézmények és a hivatal elkészítette részanyagait a 2014. évi költségvetés tervezetéhez. Idén az eddigieknél korábban, már február 5-én megkapják a képviselők a polgármester előterjesztését a település működtetésének kereteiről, a várható bevételekről és kiadásokról.

Közvilágítással kapcsolatos híreink

Az ELMŰ január 16-án a Lombos utcai transzformátor cseréjével biztonságossá tette a környező fogyasztók energia ellátását. Itt hívjuk fel a figyelmet arra, hogy a meghibásodásokat az ELMŰ-nél közvetlenül jelentsék be, a 06-30-978-56-11 számon. A bejelentett hibákat a szakemberek a bejelentéstől számított 15 napon belül javítják ki.

A közvilágítási-hálózat bővítési lehetőségeinek felmérése folyamatban van a Polgármesteri Hivatalba érkezett észrevételek és kérvények alapján. A bővítés a költségvetési lehetőségek függvénye.

A Depónia hulladékszállító cég a héten ismerteti a 2014-es havi szelektív hulladékszállítási napokat. Az új időpontok az ideiglenesen kijelölt hulladékszállító megbízási idejére szólnak; legkésőbb 2014. szeptember 1-ig. Az új, állandó üzemeltető kiválasztására még január hónapban közbeszerzést írunk ki.

A Nagykovácsi Köztemető üzemeltetője 2014. január 1-től a Nagykovácsi Településüzemeltetési Nonprofit Kft. A környék temetkezési vállalkozóinak névsorát és a temető használatának rendjét a temető hirdetőtábláján olvashatják. A NATÜ várja a temető üzemeltetésével kapcsolatos észrevételeiket a 06 26 355 511 telefonszámon, vagy személyesen a Pók utca 58. szám alatti székhelyén.

Szintén NATÜ információ, hogy az iskolai ebédbefizetéssel kapcsolatos ügyintézés a 06 30 375 1805 telefonszámon, illetve az ebed.iskola@nagykovacsi.hu e-mail címen történik. Az ebéd lemondásokat is ezen elérhetőségeinken fogadják. Iskolai étkezéssel kapcsolatosan bővebbet honlapukon, a natu.nagykovacsi.hu oldalon találhatnak.

Kiemelt hír: 2014. január 1-től, harmadik körzet kialakításával Nagykovácsiban már három főfoglalkozású védőnő segíti, támogatja a várandós kismamákat és a kisgyermeküket nevelő szülőket.

Hírek a Dózsa György úti óvodából

Az előző félévhez hasonlóan az alábbi délutáni foglalkozásokra várják a gyerekeket:

hétfőn katolikus – hittan     kedden – angol nyelv

csütörtökön – angol nyelv és minden második héten református hittan

Az óvodások hétfőn és szerdán délelőtt, csoportbeosztás szerint néptánc foglalkozáson vesznek részt.

Elkezdődtek a fejlesztő pedagógus által vezetett iskola előkészítő foglalkozások azok számára, akiknél fokozottabb odafigyelésre van szükség a képességek és készségek tökéletesítése terén. Ezekre az alkalmakra hétfőn és szerdán délelőttönként kerül sor.

Kedden és csütörtökön logopédus foglalkozik az 5 év feletti gyermekek azon csoportjával, akiknél valamilyen beszédhiba merült fel.

Felhívjuk valamennyi óvodáskorú gyermek szüleinek figyelmét, hogy az óvodákban rendkívül sokan betegedtek meg az elmúlt héten. A nyálkás, ködös időjárás és az évszakhoz képest jóval magasabb hőmérséklet kedvez a különböző kórokozók elszaporodásának. Fontos, hogy a megfertőződött gyerekek teljesen egészségesen, meggyógyultan térjenek vissza az óvodába, mert az esetleges felülfertőződés már sokkal komolyabb problémákat és hosszabb otthoni tartózkodást okozhat, nem beszélve arról, hogy a többi gyerek egészsége is veszélybe kerül.

Kulturális híreink:

Január 24.-én, pénteken 19.00 órától Shadows varázs koncert lesz az Öregiskolában. A régi Atlasz együttes tagjaiból összeállt zenekar a Shadows együttes legjobb slágereit játssza, eredeti hangszínben, a szólógitár mestere, Bíró Gábor – Doki – vezetésével. Belépő: 500,- Ft