Hírek

Heti Hírmondó 2014.03.26

 

Köszöntöm a kedves nézőket.

Önök a Heti Hírmondó adását látják, az év tizenharmadik hetének aktuális önkormányzati és polgármesteri hivatal híreiről.

A képviselő-testület legutóbbi ülésén megválasztotta a Szavazatszámláló Bizottságok tagjait, akik csütörtökön tesznek ünnepélyes esküt a polgármester asszony előtt. A március 21-ei határidőn belül 3 párt delegált szavazatszámláló bizottsági tagokat, akiknek az ünnepélyes eskütételére április 2-án kerül sor.

Felhívjuk a Tisztelt választópolgárok figyelmét, hogy a választási eljárásról szóló törvény alapján az a választópolgár szavazhat, aki igazolja személyazonosságát, valamint lakcímét vagy személyi azonosítóját. A személyazonosság igazolására alkalmas okmányok:

  • személyi azonosító igazolvány és lakcímet igazoló hatósági igazolvány;
  • útlevél és lakcímet igazoló hatósági igazolvány;
  • kártyaformátumú vezetői engedély és lakcímet igazoló hatósági igazolvány.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a lejárt érvényességi idejű okmányok meghosszabbításáról és az elveszett, eltulajdonított okmányok pótlásáról határidőben szíveskedjenek gondoskodni.

A választás napján, 2014. április 06-án, az Okmányirodákban kizárólag ideiglenes személyazonosító igazolvány kiadására, lakcímet igazoló hatósági igazolvány pótlására, valamint az elkészült okmányok átvételére van lehetőség!

FONTOS! A szavazás napja két héten belül lesz ezért, annak érdekében, hogy minden polgár élni tudjon választójogával, ellenőrizzék a személyazonosításra alkalmas okmányaik érvényességét!

INFORMÁCIÓ: Az okmányok cseréjével, pótlásával kapcsolatban – azok gyártási és kézbesítési idejére vonatkozóan – pontos tájékoztatást személyesen vagy telefonon kérhetnek az Okmányirodákban.

További kérdés esetén az Okmányiroda munkatársai készséggel állnak rendelkezésre:

Budakeszi Okmányiroda 23/457-700, 23/457-701, 20/277 3661. Budaörs Kormányablak 23/889-191, 20/270 0958.

NYITVATARTÁS: Budakeszi Okmányiroda, Budaörsi Kormányablak ÁPRILIS 04-ÉN 8-tól 16 ÓRÁIG,

ÁPRILIS 06-ÁN 6-tól 19 ÓRÁIG.

Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata a szociálisan rászoruló személyeknek természetben nyújtott önkormányzati segély formájában víz- és csatornaszolgáltatás készenléti díjkedvezményt nyújt. Az erre vonatkozó kérelem letölthető a nagykovacsi.hu honlapról, illetve igényelhető a hivatal ügyfélszolgálatán.

A kérelem minden év április és október hónapjában nyújtható be a Nagykovácsi Polgármesteri Hivatalban. A 2014-es évre tehát pótigényt nyújthatnak be azok, akik tavaly októberben lemaradtak erről, azonban a kedvezmény megállapítása esetén is csak április hónaptól jár a kompenzáció. A kérelemhez csatolandó az egy háztartásban élők jövedelmének igazolása és a fogyasztókóddal ellátott Díjbeszedő Holding Zrt. számlája. A részletszabályok megtalálhatóak a honlapon a helyi szociális rendeletben.

Lezárult a településfejlesztési koncepció és integrált településfejlesztési stratégia készítését megalapozó, annak előkészítéséhez szükséges, a Böngészőben és a honlapon megjelent kérdőívek beadási határideje. A papír alapon beadott kérdőívek száma megközelítette a 80-at, az on-line kitöltött kérdőívek száma a 40-et. A partnerségi egyeztetés szabályairól szóló határozatnak megfelelően megkezdődött az egyeztetésbe bevont civil szervezetek előzetes tájékoztatása a koncepció és stratégia készítéséről.

Nagykovácsi Településüzemeltetési Kft tájékoztatója:

A Nagykovácsi Településüzemeltetési Nonprofit Kft. munkatársai az Öregiskola könyvtári épülete mögött levő Elek Apó kútjával díszített hangulatos, de elhanyagolt kertrészt újították fel. Megtisztították a kertet, elszállították az idegen anyagokat, a növényeket visszavágták, felásták a területet, kerti szegély beépítésével elválasztották a murvával borított útszakasztól. Taposást tűrő fűmaggal vettették be és lehengerelték a parkot.  Az Általános iskola előtt lévő veszélyes fát a Pilisi Parkerdő műszaki vezetőjének szakvéleménye alapján a NATÜ szakemberei kivágták, a nagyobb méretű, tüzelőként hasznosítható rönköket a kft. telephelyére beszállították, a faanyagok felhasználásáról később történik intézkedés.

Az Öregiskola rendezvényéről:

Március 28-án 17.00 órakor „Szusi apó” című kiállítás megnyitóval egybekötött író-olvasó találkozó lesz, melyen Baranyai (B) András grafikus, illusztrátor munkáit láthatják, és az érdeklődők találkozhatnak a „Szusi apó” alkotójával, Kiss Ottó József Attila díjas költő, íróval.

Március 31-én 13.30 órakor a 7mérföldes csizmában heted 7 határon át, országos mesevetélkedő utolsó területi döntője lesz. A két legjobb csapat április 25-én, Pilisszentivánon méri össze mesebeli tudását.

Április 10-én, csütörtökön 19.00 órától a Költészet Napja alkalmából Parnasszus csillagai címmel pódiumszínház, költők versek életek: Juhász Róza, Császár Angela, Sebő Ferenc és Perger László előadásában. Belépő: 1500,- Ft/fő, nyugdíjas, diák: 1000,- Ft/fő, elővételben: 1000,- Ft/fő, nyugdíjas, diák: 600,- Ft/fő

 

Köszönöm figyelmüket, találkozunk egy hét múlva