Hírek

Lakossági fórumot tartott Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata a településen folyó csatornafejlesztési beruházásról

2015.06.18-án 17 órától Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata lakossági fórumot tartott közmeghallgatással egybekötve a KEOP 1.2.0/09-11-2013-0015 kódjelű pályázat keretében megvalósuló beruházással kapcsolatosan.

A csatornafejlesztési beruházás tényleges kivitelezési munkálatai március 23-án kezdődhettek meg, amik azóta is megfelelő ütemben haladnak. Az északi terület vonatkozásában a kivitelezői előrehaladás meghaladja a 50%-ot, míg a főgyűjtő vezeték építés vonatkozásában 15% körül mozog.

A lakossági fórumon az érintett lakosok kimerítő tájékoztatásban részesültek a beruházás aktuális állásáról. Az Önkormányzat nagy hangsúlyt fektet az előítélet-mentes kommunikációra, intézkedésre. Mindenki azonos elbírálásban részesül, jelen esetben mindenki feltehette kérdéseit.

A teltházas rendezvénynek a Vállalkozói Inkubátorház A épülete adott helyet, az érdeklődő lakosok száma meghaladta a 130 főt.

A lakossági fórumot Kiszelné Mohos Katalin Polgármester Asszony megnyitó beszéde indította, amelyben köszöntötte a jelenlévőket továbbá ismertette a lakossági fórum, illetve az egész közmeghallgatás célját és menetét.

A megnyitó beszéd után Kovács Attila, a ZSO-VIA Közös Ajánlattevők szakembere ismertette a beruházás jelenlegi állását, továbbá a jövőbeli terveket, és megválaszolta a lakossági kérdéseket. Elhangzott többek között az is, hogy 2015.06.22-től a Nagykovácsi útra forgalomirányító közúti lámpák kerültek kihelyezésre, így szükség van a lakosság türelmére az esetleges forgalomsűrűsödés miatt. A forgalomirányító lámpák kihelyezéséhez minden szükséges engedély beszerzésre került.

Felmerült továbbá az utak eredeti állapotba történő helyreállításának kérdése is. Körülbelül két és fél hónapot vesz igénybe egy-egy utcában a teljes folyamat, így néhány utcában már július elején elkezdődhetnek a helyreállítási munkálatok.

Ezután a DMRV Zrt. munkatársa, Szabó Gábor tartott tájékoztatót a lakossági rákötések menetéről. Kihangsúlyozta, hogy a belső rákötés bejelentéséhez szükséges tervdokumentációt a lakosok a Kossuth utcai Kivitelezi Projektirodában is leadhatják.

A csatorna beruházás után következtek a közmeghallgatás további témái.

A beruházás további részleteiről és az aktuális ütemtervről az Önkormányzat folyamatosan tájékoztatja a lakosságot a Település honlapján, a Nagykovácsi Tájolóban, a Kábel Tv és a Buda Környéki Tv műsoraiban, a Polgármesteri Hivatalnál és az Ady-Vértes utca találkozásánál kihelyezett hirdetőtáblán, továbbá a Kivitelezői Projektirodában (Nagykovácsi, Kossuth u. 1.)