Hírek

A DMRV Zrt. a mai napon megkezdte az ellenőrzéseket. 2015.10.26.

Tisztelt Lakosság!

Amint a legutóbbi DMRV Zrt. által megküldött számlájukból értesülhettek róla a Szolgáltató  a mai napon megkezdi az alábbi tájékoztató szerinti ellenőrzéseket!

Kérjük segítsék a Szolgáltató szakembereinek munkáját!

Nagykovácsi Polgármesteri Hivatal

 

DMRV Zrt. Tájékoztató

Társaságunk Nagykovácsi településen a felhasználási helyek teljes körű leolvasással egybekötött ellenőrzését végzi. Az ellenőrzés várható időtartama 2015. október 26. és december 22. közötti időszakra tehető.

Az ellenőrzés fő célja a biztonságos üzemeltetés mellett a víziközmű hálózaton történő veszteségek és indokolatlan terheléseket okozó tényezők feltárása és megszüntetése.

Az ellenőrzés során társaságunk a következő vizsgálatokat kívánja elvégezni:

Rendelkezik-e az ingatlan ivóvíz és/vagy szennyvíz bekötéssel? Ha igen, akkor az ellenőrzés során a bekötővezetékekre és szerelvényeik állapotára vonatkozó fontos információkat rögzítjük.

Az ingatlan és az ahhoz tartozó épület, épületrészek vízvételi helyeinek használata mellett nem tapasztalható-e káros vízelfolyás? Ezzel egyidejűleg szemrevételezéssel megtekintjük a vízmérőket, hogy kiszűrjük az esetlegesen rendellenesen működő fogyasztásmérőket, valamint meggyőződünk arról, hogy az ingatlanon belül nincs csősérülés vagy esetlegesen valamilyen hiba.

Ingatlanon belül milyen módon megoldott a csapadékvíz elvezetése?

Az 58/2013. (II.27.) Kormányrendelet 85.§ rendelkezik a csapadékvíz elvezetésről

„….(5) Elválasztott rendszerű szennyvízelvezető műbe csapadékvizet, egyesített rendszerű szennyvízelvezető műbe a víznyelőn keresztül szennyvizet, továbbá elválasztott rendszer esetén a csapadékvíz-elvezető műbe szennyvizet juttatni tilos.

(6) Ha elválasztott rendszerű szennyvízelvezető hálózatba csapadékvíz bevezetésére kerül sor, és ezt a gyakorlatot a felhasználó a víziközmű-szolgáltató felszólítása ellenére tovább folytatja, a víziközmű-szolgáltató a jogellenes állapotot a felhasználó költségére megszüntetheti. A szennyvízelvezető törzshálózatba jogellenesen bevezetett csapadékvíz mennyisége után a víziközmű-szolgáltató üzletszabályzatában meghatározott pótdíjat számolhat fel.”

 

DMRV Zrt.