Hírek

Hirdetmény Archivum

Az Alaptörvény Asztala
 
Tájékoztatjuk a tisztelt állampolgárokat, hogy az „Alaptörvény Asztala” program 2012. szeptember 3. napjával véget ér.
A jövőben a terjesztés új formákban valamint könyvesboltokban és oktatási intézményekben történik.
A reprezentatív album a továbbiakban is megrendelhető a hivatalban kihelyezett megrendelőlap kitöltésével.
Az Alaptörvény terjesztésének egyik új formája, AZ ALAPTÖRVÉNY ILLUSZTRÁCIÓI című vándorkiállítás.

 

Az Alaptörvény Asztala

Az Országgyűlés  az új alkotmányt jelentőségéhez méltó módón kívánja eljuttatni az állampolgároknak.

Az alaptörvény állampolgárokhoz  való eljuttatása érdekében minden polgármesteri hivatalban felállításra került az alaptörvény asztala.

A célkitűzés az, hogy minden Magyarország minden polgára a lakóhelyén is kézbe vehessen és névre szóló formában megrendelhesse az Alaptörvénynek az Országgyűlés elnöke aláírásával ellátott ingyenes példányt.

———————————————————————————————————————————————————–

 Merre Ne induljunk?
Tájékoztató hajtóvadászat rendezéséről

A Budapesti Erdészet hajtóvadászatot rendez a „Budapest-Budakeszi” vadászterületen.

A Nagyvad-terelővadászat pontos helyszíne:

Nagykovácsi erdőföldek; Kerek-hegy; Solymár Alsó-Jegenye-völgy; Les-hegy; Felső-Patak-hegy; Csúcs-hegy; Tök-hegy.

Időpontja: 2012. január 19. de-du.
2012. február 9. de-du.

A vadászatok idejére a kijelölt területet érintő utakat, turistaösvényeket lezárjuk, illetve tájékoztatás végett őröket állítunk. Az útőrök feladatát kellően meg határoztuk, tisztában vannak a lezárás pontos időtartamával, valamint javaslatot tudnak tenni, hogy más útvonalon miként kerülheti el a turista a lezárt területet, vagy megkéri a kirándulókat, hogy várják meg, amíg elhalad a hajtás. Egyes helyeken a lezárást felirattal jelezzük, melyet a vadászat befejeztével azonnal eltávolítunk.

Kérjük a Kirándulókat, hogy a kitett jelzéseket és az útőrök útmutatásait szíveskedjenek betartani!

Érdeklődni munkanapokon 0700-1500 óra között a 06-1/391-0540-es telefonszámon lehet.

Pilisi Parkerdő Zrt.
Budapesti Erdészet

 


Tájékoztató a kommunális hulladék el(nem)szállításáról

 

A Saubermacher Bicske Kft. tájékoztatása szerint a céggel szerződésben álló, de matricával nem rendelkező ügyfelek kommunális hulladéka 2012 január 16-tól nem kerül elszállításra.

2011 decemberében a tartozással nem rendelkező ügyfeleknek az érvényben lévő, szállításra feljogosító biléták postázása megtörtént.

Az esetleges reklamációk (nem kaptam, ellopták a matricát) feldolgozása folyamatosan zajlik.

Reklamáció esetén kérjük, hogy a Saubermacher Bicske Kft. Ügyfélszolgálatához forduljanak ügyfélszolgálati időben (H, Sz, P: 8h-16h-ig),
illetve  a gyors ügyintézés érdekében a
bicske@saubermacher.hu
e-mail címen jelezzék problémájukat!

 


Helyreigazítás
(csendrendelet)

A Böngésző augusztusi számában  tévesen jelent meg a rendeletmódosítás.

A R. 15. § (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

(1) A község belterületén belül tilos hétköznap 19.00 -7.00 óráig, szombaton 16.00 órától hétfő 7.00 óráig :
–    akár emberi hanggal, akár hangszerrel, vagy más technikai és egyéb eszközzel történő, a köznyugalmat és közcsendet sértő zaj okozása,

–    erős zajjal járó ipari, kisipari tevékenység,

–    zajt keltő munkák (fűnyíró-gép, kapálógép, betonkeverő, fűrészgép, stb.) végzése.


A megbízható készpénzfizetések érdekében a Magyar Nemzeti Bank – világviszonylatban is újszerű kezdeményezésként – kísérleti jelleggel anyagilag is támogatja, hogy a kiskereskedők megbízhatóbb bankjegyellenőrzést lehetővé tevő modern UV-A/C-készüléket vásároljanak.
A programban részt vevő kiskereskedők az MNB által 60 százalékban (de készülékenként legfeljebb nettó 20 ezer forinttal) támogatott áron vásárolhatnak UV-A/C-készüléket az MNB által biztosított 50 millió Ft keret erejéig. A programban meghatározott (például termékkör, méret és forgalom) szempontoknak megfelelő kiskereskedők a támogatott készülékeket az MNB által nyílt pályázaton, objektív kritériumok alapján kiválasztott, az országot lefedő közel három tucatnyi forgalmazónál vásárolhatják meg. A programban fontos szempont a forgalmazók illetve UV-készülékek közti verseny, amit az MNB a forgalmazói- és terméklista nyilvánosságával is erősít. A támogatást az MNB a forgalmazókon keresztül a vásárláskor folyósítja.

A kísérleti programban legalább 2500 darab UV-A/C-készülék támogatott értékesítését célozzuk meg. A kiskereskedői, vendéglátói célcsoport elérésében azonban minden erőfeszítésünk – média-megjelenések, kamarákkal, érdekvédelmi szervezetekkel való együttműködés, honlapunkon elhelyezett információk –  ellenére nehézségekbe ütközünk.

A kiskereskedők, vendéglátósok jelentős része vélhetően ügyintézés céljából gyakran felkeresi az Önkormányzatot, illetve Önök is nap mint nap kapcsolatba kerülhetnek velük a mindennapokban. A pénzhamisítás elleni fellépés mint közös érdekünk alapján szeretném kérni az Önkormányzat segítségét a kiskereskedői, vendéglátói célcsoport elérésében.

Letölthető dokumentum PDF formátumban


Kedves Nagykovácsi!
Mai hírlevelünkben az alábbiakról olvashat:

Megváltozott a NAV (a korábbi APEH) központi ügyfélszolgálatainak a nyitva tartási rendje

Az eddig megszokott hétfői napokon túl szerdánként is 18 óráig várják az adózókat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal központi ügyfélszolgálatain.

Bár egyre többen élnek adóügyeik elektronikus intézésének lehetőségével, sokan még mindig a hagyományos ügyintézést részesítik előnyben. Számukra eddig csak hétfőnként volt lehetőség, hogy ügyes-bajos dolgaikkal felkeressék az állami adóhatóság valamelyik központi ügyfélszolgálatát munkaidő után. Mostantól erre szerdánként is alkalom nyílik.

A cikk további részét honlapunkon olvashatja. Kérjük kattintson ide!


A Polgármesteri Hivatal tájékoztatója,

az adózás rendjéről


NAV közlemények:

Sorozatos visszaélések az őrző-védő cégeknél

Az idén többen éltek a hosszított nyitva tartás lehetőségével

 


Megjelent Pest Megye Önkormányzata Közlönyének 2011. évi 5. száma, amely hozzáférhető és térítésmentesen letölthető Pest megye honlapjáról az alábbi hivatkozáson


Magyarország új alkotmánya

letöltés


 

Az építészfórum.hu cikke a Tisza István tér felújításáról


Hirdetmény

 

Teljes anyag letöltése (472 MB)

A Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség (továbbiakban: Felügyelőség) az M0 útgyűrű nyugati szektor, 10-1.sz. főutak közötti szakaszával kapcsolatosan  a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet szerinti előzetes konzultációs eljárást indított és kérte jegyzői hatáskörbe tartozó szakkérdésben az észrevételemet.

Kérelméhez csatoltak 1 pld. dokumentációt és közleményt.

A Felügyelőség felhívja az ügyben érintettek figyelmét, hogy a telepítés helyével kapcsolatos kizáró okokra, illetve a környezeti hatástanulmány tartalmára vonatkozóan a közlemény megjelenését követő 21 napon belül közvetlenül a Felügyelőséghez észrevételt lehet tenni.

A felügyelőség a közleményt a hivatalában, valamint a honlapján (http://kdvktvf.zoldhatosag.hu), valamint a www.magyarorszag.huwebhelyen is közzéteszi.

Az érintettek a dokumentációba, illetve az ügy egyéb irataiba a Felügyelőség Zöld Pont Irodájában (1072 Budapest, Nagydiófa utca 11.) ügyfélfogadási időben betekinthetnek.

2010. október 8.-án kelt levelemben kértem a Felügyelőséget, hogy 30 nappal hosszabbítsa meg a határidőt, mivel nem küldték meg elektronikus adathordozón az anyagot, ugyanakkor annak terjedelme, az ügy jelentősége, bonyolultsága és a megadott rövid határidő miatt is a hosszabbítás indokolt.

A polgármesteri hivatalban ügyfélfogadási időben a közlemény és a dokumentáció megtekinthető.

Dr. Papp László

Jegyző.

 


 

Tisztelt Nagykovácsi Lakosok

Amint az a fenti hirdetményből is látható több éves csipkerózsika álmából feléledni látszik az M0 útgyűrű – Nagykovácsit is érintő – un. nyugati szektorának ügye. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízása alapján az UNITEF – ÚT-TESZT Konzorcium elkészítette a lehetséges nyomvonalváltozatok műszaki tanulmányát és környezeti előzetes vizsgálati dokumentációját.

Mivel egy ilyen létesítmény környezeti hatásvizsgálat köteles ezért a Felügyelőségnek meg kell határoznia azt vagy azokat a változatokat, amellyel kapcsolatban – megfelelő körülmények között – a létesítést lehetségesnek tartja, amely(ek)re a környezeti hatásvizsgálat készítendő, a 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet 6. sz. melléklete szerint.

Az önkormányzat korábbi véleményeire is tekintettel az ügyben három fő témakör szerint – nyomvonal vezetése, létesítmény környezeti és forgalmi hatása, építés közbeni hatások – az alábbi szempontok megfogalmazását látjuk indokoltnak.

 

Az M0 a Nagykovácsi medencét, a csak térszín alatt keresztezheti – így az „A” változat nem elfogadható – természetesen a rácsatlakozás kialakítása szükséges.

 

A felszín alatt vezetett szakaszok kiszellőztetésének pontszerű, koncentrált levegőszennyezése minimalizálandó, így azokat a lakott területtől – a nem uralkodó széljárást is figyelembe véve – kellő távolságra kell kialakítani, ezért a „B” változat szerinti K2 szellőző nem valósítható meg.

 

A létesítmény a meglévő úthálózaton forgalomnövekedést fog generálni ezért feltétlenül szükséges a Budapestre vezető utaknak – Nagykovácsi út, Ady ligeti emelkedő – a beruházással egyidőben megvalósuló bővítése.

 

A meglévő úthálózatot a kivitelezés során semmilyen anyagszállítási –  bontási, építési – forgalom nem terhelheti.

 

A létesítményt megvalósítását csak egy ütemben tartjuk elképzelhetőnek a köztes szakaszolás nem lehetséges.

Amennyiben a benyújtott műszaki tanulmányt és előzetes vizsgálati dokumentációt részletesebben is meg kívánják ismerni azt az M0 tanulmány linken megtehetik.

Györgyi Zoltán

Főépítész


Közbeszerzési Értesítő száma: 2010 / 67
Ajánlatkérő: Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat
Nyertes ajánlattevő:
Teljesítés helye: 2094 Nagykovácsi, Kossuth Lajos u. 101.
Beszerzés tárgya: Építési beruházás
Eljárás fajtája: Tárgyalásos
Hirdetmény típusa: az egyszerű eljárás ajánlattételi felhívása KÉ
CPV kód: 45321000-3; 45421100-5; 45330000-9; 45331000-6; 45331110-0 45321000-3; 45421100-5; 45331000-6; 45330000-9; 45331110-0
Közzététel dátuma: 2010/06/14
Iktatószám: 15160/2010
Ajánlattételi/részvételi jelentkezési határidő: 2010/07/05
Ajánlatkérő típusa: Regionális/helyi szintű
Ajánlatkérő fő tevékenységi köre: Általános közszolgáltatások
Rövid tartalom: Nagykovácsi Általános Iskola hőszigetelése és fűtési rendszerének felújítása
Tartalom letöltése PDF-ben
____________________________________________________________________
Közbeszerzési Értesítő száma: 2010 / 67
Ajánlatkérő: Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat
Nyertes ajánlattevő:
Teljesítés helye: Nagykovácsi, Kossuth Lajos u. 101.
Beszerzés tárgya: Szolgáltatás
Eljárás fajtája: Tárgyalás nélküli
Hirdetmény típusa: az egyszerű eljárás ajánlattételi felhívása KÉ
CPV kód: 55524000-9
Közzététel dátuma: 2010/06/14
Iktatószám: 14357/2010
Ajánlattételi/részvételi jelentkezési határidő: 2010/07/05
Ajánlatkérő típusa: Regionális/helyi szintű
Ajánlatkérő fő tevékenységi köre: Általános közszolgáltatások
Rövid tartalom: közétkeztetési szolgáltatás megrendelése a nagykovácsi Általános Iskola számára
Tartalom letöltése PDF-ben

 

____________________________________________________________________

Közbeszerzési Értesítő száma:

2010 / 67

Ajánlatkérő:

Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat

Nyertes ajánlattevő:

Teljesítés helye:

2094 Nagykovácsi, Kossuth Lajos u. 101.

Beszerzés tárgya:

Építési beruházás

Eljárás fajtája:

Tárgyalásos

Hirdetmény típusa:

az egyszerű eljárás ajánlattételi felhívása KÉ

CPV kód:

45321000-3; 45421100-5; 45330000-9; 45331000-6; 45331110-0 45321000-3; 45421100-5; 45331000-6; 45331110-0

Közzététel dátuma:

2010/06/14

Iktatószám:

14257/2010

Ajánlattételi/részvételi jelentkezési határidő:

2010/07/05

Ajánlatkérő típusa:

Regionális/helyi szintű

Ajánlatkérő fő tevékenységi köre:

Általános közszolgáltatások

Rövid tartalom:

általános iskola energetikai korszerűsítése

Tartalom letöltése PDF-ben

 

 

 

____________________________________________________________________

 

Közbeszerzési Értesítő száma: 2010 / 67
Ajánlatkérő: Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat
Nyertes ajánlattevő:
Teljesítés helye: 2094 Nagykovácsi, Kaszáló utca 18.
Beszerzés tárgya: Árubeszerzés
Eljárás fajtája: Tárgyalásos
Hirdetmény típusa: az egyszerű eljárás ajánlattételi felhívása KÉ
CPV kód: 39161000-8; 37000000-8; 39162110-9; 32000000-3; 30100000-0; 39142000-9; 37535200-9 39161000-8; 37000000-8; 39162110-9; 32000000-3; 30100000-0; 39142000-9; 37535200-9
Közzététel dátuma: 2010/06/14
Iktatószám: 13983/2010
Ajánlattételi/részvételi jelentkezési határidő: 2010/07/05
Ajánlatkérő típusa: Regionális/helyi szintű
Ajánlatkérő fő tevékenységi köre: Általános közszolgáltatások
Rövid tartalom: eszközbeszerzés a Nagykovácsi Kispatak Óvoda számára
Tartalom letöltése PDF-ben

 


Értesítés!

2008. július 1-től a Rex Salus Kft végzi Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának temetőjének üzemeltetését.
Az üzemeltetés mellett temetkezési szolgáltatást is nyújt

Irodáink:
2040 Budaörs, Szabadság u. 106.
2045 Törökbálint, Munkácsy M. u. 27-29.

Mindennap 24 órás ügyelet:
06-20/390-9871

 

Az Érdi Tűzoltóság Tűzmegelőzési osztályának közleménye az aratásról

 


NAV Tájékoztató

Mit tehet a magánszemély, ha adófizetési nehézsége merül fel?

Olvassa el ezt!


FELHÍVÁS

Határszemle ellenőrzés

Kivonat a Budakörnyéki Körzeti Földhivatal Földvédelmi Osztály

10.355/2011.sz. leveléből

És Felhívás a termőföldek hasznosítási kötelezettségére

Bővebben itt

 


Kezdődik a kullancsszezon:

Mit kell tudni a védőoltásokról

 


KEDVES OLVASÓINK, LÁTOGATÓINK!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Könyvtár

2011. március 11-én, pénteken

 

14.00 óráig

tart nyitva.

 

Megértésüket köszönjük

 

a könyvtár    munkatársai


FELHÍVÁS

Felhívjuk a bel- és külterületi ingatlan tulajdonosainak figyelmét, hogy a
2000. évi XXXV. növényvédelemről szóló Törvény értelmében köteles az adott
évben  ingatlanán a parlagfű virágzását megakadályozni és ezt az állapotot
az időszak végéig fenntartani.

Dr. Könye Kornél
jegyző