Hírek

Heti Hírmondó 2014.01.28

 

Köszöntök minden kedves nézőt.

Önök a Heti Hírmondó harmadik adását látják az év ötödik hetének aktuális önkormányzati, polgármester hivatali híreiről.

Választási hírek röviden: a héten a választással kapcsolatos hirdetményt teszünk közzé, a helyben szokásos módon kifüggesztve. Az önkormányzat honlapján folyamatosan adunk tájékoztatást választási tudnivalókról. A választási jogszabályok alapján a választói kerületek megváltoztak. Nagykovácsi Pest megye 2. számú országgyűlési egyéni választókerületében található, melynek székhelye Budakeszi.

Folytatódik a költségvetés előkészítése

Az önkormányzati intézmények és a hivatal elkészítette részanyagait a 2014. évi költségvetés tervezetéhez. Idén az eddigieknél korábban, már február 5-én megkapják a képviselők a polgármester előterjesztését a település működtetésének kereteiről, a várható bevételekről és kiadásokról.

Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának 2012 szeptemberében indult, Vállalkozói Inkubátorházak című projektje mérföldkőhöz érkezett. Az épület műszaki átadását követően 2014. február 11-én 15 órakor tartjuk az Inkubátorház ünnepélyes megnyitóját, amelyre minden kedves érdeklődőt szeretettel meghívunk az Öregiskola melletti épületbe, a Kossuth Lajos utca 78. alá. Az inkubátorház ezt követően kezdi meg működését, a programjairól hamarosan tájékoztatást adunk.

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a várható időjárási helyzetre tekintettel a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján keresztül mindenki számára elérhetővé vált egy, a mobil eszközökre optimalizált alkalmazás amely azonnali tájékozódás biztosít a kiadott figyelmeztető és riasztási jelzésekről. Elérhetősége: www.katasztrofavédelem.hu

Itt hívjuk fel a figyelmet, hogy havazáskor csak az üljön volán mögé, aki megfelelő vezetési rutinnal rendelkezik a téli környezetben történő közlekedésben. A megváltozott út- és látási viszonyok mellett még inkább ajánlatos betartani az előírt sebességhatárokat, a követési távolságot, valamint az előzésre és elsőbbségadásra vonatkozó előírásokat.

A szelektívhulladék elszállításáról, a DEPONIA Kft-vel jelenleg is egyeztetés, pontosítás alatt áll a szállítási napoknak a meghatározása. Pontos adatok ismeretében a helyben szokásos módon tájékoztatjuk a lakosságot.

Nagykovácsi Településüzemeltetési Nonprofit Kft ügyvezető igazgatói álláshelyére pályázatot írtunk ki, amelynek feltételeit az önkormányzat megújult honlapján, az álláspályázatok rovatban olvashatják. Az új ügyvezetői igazgató kiválasztásáig Csernusné Turai Judit megbízottként vezeti a NATÜ Kft-t.

A NATÜ Kft a Nagykovácsi temető üzemeltetője, így a sírhelymegváltás és újraváltás díját a temetőgondnoknál, illetve a Kft Pók u. 58. szám alatti székhelyén is befizethetik. Ez azokat a sírhelyeket érinti most, amelyeket 1988. év előtt váltottak meg.

Hírek az óvodákból: a Dózsa György úti óvodában megkezdődött minden csoportban a szülők féléves tájékoztatása, a gyerekek fejlődését és iskolaérettségét illetően.

Fogadóórák időpontjai: Pillangó és Maci csoportnak január 30-a, csütörtök 16.30-18.00, Pillangó csoportnak február 05-e, szerda 16.30-18.00, Katica csoportnak  február 12-e, szerda 16.30-18.00

A Mókus csoport január-február folyamán folyamatosan, előre egyeztetett időpontban tartja fogadóóráit.

Szülői értekezletek: Mókus csoport január 30-a, csütörtök 17 óra, Katica csoport február 05-én, szerdán 17 órakor, Maci csoport február 06-a, csütörtök 16 óra 30, Pillangó csoport február 19-e szerda, 17 óra.

Február  4-én, kedden a  Meseerdő társulat előadásában Marék Veronika: Kormos Kata című bábműsorát tekintik meg a gyerekek.

Február 13-án az Öregiskola Tücsök bérletes előadására mennek a Pillangó, Maci és Mókus csoportos óvodások.

Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy február 14-én, pénteken nevelés nélküli munkanap lesz. Ügyeletet biztosítanak.

A Száva utcai óvodások az operaházban voltak előadáson, amely nagy élmény volt a gyermekek számára. Sok új ismerettel lettek gazdagabbak. Részletes beszámolót a Böngésző újságban lehet olvasni.

Kulturális híreink:

Mi értelme van az asztrológiának? Tényleg kezünkbe vehetjük az életünket? A kérdéseket, az Öregiskolában

Január 31-én, pénteken 19 órától Konkoly Imre asztrológus válaszolja meg. Születési horoszkóp, energiatérkép felhasználásának lehetőségét mutatja meg a mindennapi élet segítéséhez.

Köszönöm figyelmüket, találkozunk a jövő héten. A híradásokat a honlapunkon is újranézhetik, valamint a híreket szöveges formában is olvashatják.