Hírek

Hospice otthonápolási csoport

SZEBBET NEM  IS TEHETSZ SENKIVEL, MINT HOGY HAGYOD,

HOGY SEGÍTSEN NEKED.” (Steinbeck)

A Magyar Hospice Alapítvánnyal és a Nagykovácsi Önkormányzattal közösen hoztuk létre a helyi Hospice otthonápolási csoportot 2009-ben  A kezdeményezés célja, hogy segítséget nyújtsunk a rákbetegeknek, és hozzátartozóiknak.

Azt ezt követő években önkénteseknek rendezett tanfolyamok után alakítottuk meg a Nagykovácsi Önkéntes Segítők csoportját.

A NÖS tagjai szívesen segítenek Önnek, családjának a következő esetekben:

–         amikor valaki beteg és nem tud eljutni az orvosához, a gyógyszertárba, vagy a szükséges vizsgálatokra, kezelésekre (vállaljuk, hogy elkísérjük, vagy alkalmanként autóval elszállítjuk),

–         ha a háztartási, házkörüli munkák okoznak gondot,

–         ha a bevásárlást nem tudja egyedül megoldani

–         ha szükségét érzi egy baráti beszélgetésnek, egy kis lelki támogatásnak

–         ha ápolásra szoruló hozzátartozóját szünet nélkül gondozza és egy kis segítségre, némi szabadidőre, pihenésre lenne szüksége

–         ha beteg gyermekét egyedül neveli, és alkalmanként segítségre lenne szüksége, vagy ha nagycsaládos és időnként segítségre, tanácsra szorulna.

Sajnos előfordulhat, a szükséges szaktudás, vagy önkénteseink elfoglaltsága miatt nem mindig tudunk segíteni. Kérjük, illetve köszönjük megértésüket.

Hívjanak, és mi igyekszünk segíteni. J.

Jelinkó Ildikó: 06 26 389 594, 06 30 557 9384

Fábos Éva: 06 30 990 6743

A Linum Alapítvány honlapján is olvashat rólunk:

www.linumfoundation.eu/?q=masok-tisztelete

Várjuk azok jelentkezését is, akik szeretnének csatlakozni a Nagykovácsi Önkéntes Segítőkhöz. Keressenek minket akkor is, ha tudnak környezetükben valakiről, akinek támogatásra van szüksége.