Hírek

Választás 2014

Tisztelt nagykovácsi Választópolgár!

A napokban minden választópolgár kapott egy levelet a Nemzeti Választási Irodától, amely a névjegyzékbe való felvételről, valamint különféle nyilatkozat megtételének lehetőségéről tájékoztat.

Ön nyilatkozhat arról, hogy

– a nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény szerinti valamely nemzetiséghez tartozik, és nemzetiségi képviselő választáson részt kíván venni

– fogyatékosságára tekintettel segítséget igényel a választójoga gyakorlásához,

– a központi névjegyzékben szereplő személyes adatainak kiadását megtiltja,

A nyilatkozatot azon a formanyomtatványon lehet megtenni, amely a levélben is megtalálható. A formanyomtatvány szabadon letölthető vagy másolható a www.valasztas.hu oldalon.

A benyújtására a következő lehetőségek közük választhat:

Közvetlenül  a www.valasztas.hu vagy a www.magyarorszag.hu oldalon küldheti el.

Benyújthatja az űrlapot levélben  és személyesen a Helyi Választási Irodában (továbbiakban: HVI) 2094 Nagykovácsi, Kossuth Lajos u. 61. szám alatt. A HVI a Nagykovácsi Polgármesteri Hivatalban található,  vezetője a jegyző, tagjai a Hivatal munkatársai.

A fenti névjegyzéki bejegyzés törlését vagy módosítását a választópolgár ugyancsak bármikor kérheti a HVI-től.

Abban az esetben, ha Ön az országgyűlési képviselő választásán az egyéni jelölt mellett nem pártlistára, hanem a nemzetiségének országos önkormányzata által állított listára kíván szavazni, úgy kérelmének az országos választásokat megelőző 16. napig be kell érkeznie a nagykovácsi HVI-hoz.

Nagykovácsi település szavazóhelyiségei akadálymentesítettek. Amennyiben mégis egészségügyi állapota vagy fogyatékossága miatt nem tud megjelenni a szavazóhelyiségben, mozgóurnát igényelhet. Az igényét benyújthatja online (jegyzo@nagykovacsi.hu), levélben a HVI címére, vagy meghatalmazottja útján.

 

Papp István

jegyző