Hírek

Heti Hírmondó 2014.02.11

Köszöntök minden kedves nézőt.

Önök a Heti Hírmondó ötödik adását látják,

az év hetedik hetének aktuális önkormányzati, polgármester hivatali híreiről.

2014. február 13-án, csütörtökön megszokott helyen az Öregiskolában Nagykovácsi Önkormányzat Képviselő-testülete a 2014. évi munkaterv szerinti első rendes ülését tartja. Az ülést a Kábeltévén keresztül kísérhetik figyelemmel, valamint a fontosabb döntésekről a következő héten a Heti Hírmondóban is beszámolunk. Az ülés tervezett napirendje az önkormányzat honlapján megtekinthető.

Nagykovácsi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. november hónapban módosította a szociális rendeletét. A módosítás alapján 2014. február hónapban a rászorultak részére 1 m3 tűzifa támogatást nyújt. A tűzifa kihordása megkezdődik, így mint egy 30 nagykovácsi család jut ehhez az önkormányzati segítséghez.

A nemzeti választási iroda a héten megkezdte a választópolgárok kiértesítését a névjegyzékbe vételről. Kérjük, hogy aki legkésőbb február 20-ig az értesítést nem kapja meg, az a polgármesteri hivatalban személyesen az ügyfélszolgálaton jelezze.

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosokat, hogy a Pest megyei Kormányhivatallal történt szerződés módosítás értelmében a jelenlegi Kirendeltség másik önkormányzati helyiségben fog helyet kapni. Igyekszünk a költözés alatt is zökkenő mentes ügyintézést biztosítani, megértésüket köszönjük.

Az elmúlt héten az önkormányzat számos közbeszerzési eljárást kezdeményezett. Ezek közül a legfontosabbak: kiírtuk a pályázatot a település hulladékgazdálkodásra, a szemét elszállítására a megfelelő szolgáltató kiválasztása érdekében. Mivel ez egy nagy értékű, 10 évre szóló elkötelezettség, az összege meghaladja az uniós értékhatárt, ezért nyílt nemzetközi tendert kezdeményeztünk. Eredményhirdetés 2014. nyarán várható. Folytatódik a Kispatak Óvoda és a héten átadott Inkubátorház bővítése, újabb üteme. Ezek az építkezések tavasszal kezdődnek meg. A közel két milliárdos szennyvízhálózat fejlesztés első lépéseként a kiválasztott közbeszerző kiírta a pályázatot a projektmenedzsment és a Fidic mérnök megbízására. Március végén várható a kivitelezői pályáztatás.

2014. február 10. hétfőn 16 óráig volt a határideje a Nagykovácsi Településüzemeltetési Kft ügyvezető igazgatói pályázatok beadásának. Ezen időpontig 10 jelelölt adta be az igazgatói állásra a jelentkezését, eredményhirdetés és pályázat elbírálása várhatóan a csütörtöki képviselő-testületi ülésen lesz.

Kérjük az iskolai étkezést 100 %-os támogatással igénybe vevő gyermekek szüleit, hogy ők is gondoskodjanak az étkezés lemondásáról a gyermek hiányzása, vagy az iskolából való kiiratkozása esetén annak érdekében, hogy  elkerüljük a felesleges megrendelésekkel járó költségeket. Az étkezési díj pénzügyi rendezésével, a lemondás menetével kapcsolatos tájékoztatót natu.nagykovacs.hu honlapunkon olvashatnak.

Étkezéssel kapcsolatos információ: 06 30 375 1805

E-mail: ebed.iskola@nagykovacsi.hu

Jelzés érkezett az önkormányzat felé, arról, hogy az iskolai ebéd nem megfelelő a gyermekek számára. Ez ügyben polgármester asszony és jegyző úr több irányú egyeztetést kezdeményezett. 

Kulturális hírek, érdekességek:

Az általános iskolában 2014. február 14-én, pénteken Farsangolhatnak az alsó és a felső tagozatos gyermekek.

Az Óvodában nevelés nélküli munkanap lesz, február 14-én, pénteken, az ügyeletet a Dózsa György úti óvoda biztosítja.

Az Öregiskolában az Ifjúsági filmklub keretén belül február 18-án, kedden 16.30 órakor Fekete István klasszikus regényéből készült színes, szélesvásznú nagyjátékfilm az új Tüskevár tekinthető meg. A film alkotói megtalálták az utat ahhoz, hogy a történet ma is megérintse nézőit, szóljon egy új generációhoz. Rohanó, túl technikalizált világunkban, úgy enged felhőtlenül szórakozni, egy picit lenyugodni, lelket melengetni, hogy közben egy percre sem unalmas, sőt kalandból – kalandba csöppenünk korunk elvárásainak megfelelő dramaturgiának, a csodálatos képi világnak és természetesen a sztárszereposztásnak köszönhetően.

Fekete István könyvét elérhető, könnyen érthető, élvezhető közelségbe hozza, úgy, hogy a XXI. század fiataljai számára is megtartsa örök érvényű mondanivalóját. Kiváló családi mozi, amely a család minden tagja számára másfélórás, felhőtlen szórakozást kínál a borongós őszi, téli napokon. Belépő: 200 Ft/fő.

Köszönöm figyelmüket, találkozunk egy hét múlva.