Hírek

Heti Hírmondó 2014.02.18

 

Köszöntök minden kedves nézőt.

Önök a Heti Hírmondó adását látják, az év nyolcadik hetének aktuális önkormányzati, polgármester hivatali híreiről.

2014. február 13-án, csütörtökön az Öregiskolában Nagykovácsi Önkormányzat Képviselő-testülete a 2014. évi munkaterv szerinti első rendes ülését tartotta.

Egyhangúlag fogadta el a képviselő-testület Nagykovácsi Önkormányzat 2014. évi költségvetését. Nagy változást jelentett az állam által átvállalt adósságállomány teljes megszűnése, így a felszabaduló havi törlesztés összegét a település további fejlesztésére, szépítésére tudja az önkormányzat fordítani. A Polgármesteri Hivatal létszámát az állami költségvetésnek köszönhetően, két fővel lehetett megemelni, amely a jövőben még zökkenő mentesebb ügyintézést fog biztosítani.

A képviselő-testület elfogadta az intézményei 2013. évi beszámolóit. A képviselők megköszönték a Polgármesteri Hivatalnak, az Öregiskolának, az Óvodának és a védőnőknek a kitartó, magas színvonalú munkát, amelyet az előző évben nyújtottak.

Módosult a szociális rendelet, amelynek értelmében „Babakelengye” támogatási formával bővült a családok részére adható anyagi segítség. Az a család igényelheti, ahol az egy főre jutó jövedelem az 57 ezer forintot nem haladja meg. A gyermek születésétől számított 6 hónapon belül gyermekenként 40.000,- Ft egyszeri támogatás adható. További feltétel még, hogy az újszülött első állandó lakóhelye Nagykovácsi legyen.

A héten megkezdtük a helyi adófizetési kötelezettségről szóló értesítések és csekkek kiküldését, hogy adózóink március 15-ig eleget tudjanak tenni a befizetéseiknek.

A nemzeti választási iroda a héten megkezdte a választópolgárok kiértesítését a névjegyzékbe vételről. Az értesítéseket várhatóan a napokban vehetik kézhez. Kérjük, azonban, hogy aki legkésőbb február 20-ig az értesítést nem kapja meg, az a polgármesteri hivatalban személyesen az ügyfélszolgálaton jelezze.

A Szlovák-Magyar, határon átnyúló együttműködéssel kialakított inkubátorházat ünnepélyes keretek között dr. Völner Pál adta át. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy a helyi igényeket fel kell karolni, és ezeket a kezdeményezéseket az Európai Unió is támogatja. Fontosnak tartotta azt is, hogy az önkormányzat elő tudta teremteni az önrészt.

Ilyen volt, ilyen lett, a képeket az önkormányzat honlapján megtekinthetik. A két épületből álló projekt 220 millió forintba kerül, ebből 190 millió forint volt az uniós támogatás – mutatta be a finanszírozást Horváth Ádám projektmenedzser. A hely gazdasági szolgáltatást nyújt a helyi vállalkozóknak – tette hozzá a projektmenedzser. A szlovák partner, az Inkubátor Komarno energetikai tanácsadást nyújt, míg a nagykovácsi önkormányzat ahhoz járul hozzá, hogy a helybeli vállalkozók partnert találjanak Szlovákiában.

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosokat, hogy a Pest megyei Kormányhivatallal történt szerződés módosítás értelmében a jelenlegi Kirendeltség másik önkormányzati helyiségben kap helyet. Igyekszünk a költözés alatt is zökkenő mentes ügyintézést biztosítani, megértésüket köszönjük.

2014. február 10. hétfőn 16 óráig volt a határideje a Nagykovácsi Településüzemeltetési Kft ügyvezető igazgatói pályázatok beadásának. Ezen időpontig 10 jelölt adta be az igazgatói állásra a jelentkezését. Eseti bíráló bizottság előzetesen véleményezte a pályázatokat, amely alapján az arra javasolt személyeket Képviselő-testület a február 13-i ülésén meghallgatta. A meghallgatást követően hosszas mérlegelés után kiválasztotta, egyhangúlag Sólyom László személyében az új ügyvezető igazgatót.

Jelzés érkezett az önkormányzat felé, arról, hogy az iskolai ebéd nem megfelelő a gyermekek számára. Ez ügyben polgármester asszony és jegyző úr több irányú egyeztetést kezdeményezett. Kérjük az Iskolai Szülői Szervezet, a szülők és a pedagógusok támogató együttműködését abban, hogy az étkeztetés ügye minél előbb nyugvó pontra jusson.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal munkatársai önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajtanak végre, melynek időpontjai:

Munkaerő-felmérés egész évben

Lakossági utazási szokások: 2014. április, július és október hónapokban.

Az adatfelvételt a Statek Kft igazolvánnyal ellátott összeírók végzik. A válaszadás nem kötelező!

Kulturális hírek, érdekességek:

Az Óvodákban is elkezdődött a farsangi időszak. A Száva utcai óvodában február 21-én bohócműsorral egybekötötten, míg a Kaszáló utcai óvodában február 28-án farsangolhatnak a gyermekek.

Az Öregiskolában

„Z generáció” – Gyerekek, kamaszok vagy kis felnőttek?  

Február 25-én kedden 18.00 órától dedikálással egybekötött író-olvasó találkozón Tari Annamáriával találkozhatnak az érdeklődők. Belépő: 800,- Ft/fő, elővételben: 600,- Ft/fő

Február 28-án, pénteken élőzenés farsangi mulatsággal várják a néptánc kedvelőket. A gyermekeknek 17.00 órától, míg a felnőtteknek 19.00 órától kezdődik a rendezvény, amelyet Czene Zsuzsa néptánc pedagógus vezet. Belépő gyerekeknek 500,- Ft/fő, felnőtteknek 800,- Ft/fő

Köszönöm figyelmüket, találkozunk egy hét múlva.