Hírek

Heti Hírmondó 2014.04.02

https://www.youtube.com/watch?v=FhOYadLX9bA&feature=youtu.be

 

Köszöntöm a kedves nézőket.

Önök a Heti Hírmondó adását látják, az év tizennegyedik hetének aktuális önkormányzati és polgármesteri hivatal híreiről.

A képviselő-testület által választott Szavazatszámláló Bizottságok tagjai múlt héten, csütörtökön ünnepélyes esküt tettek a polgármester asszony előtt. A pártok által delegált tagok a héten teszik le esküjüket. A bizottságok tagjai, választott és delegált tagok egyaránt tájékoztatást kaptak a szavazatszámláló bizottsági feladatokról, melyek írásos formában is kézhez vettek.

Felhívjuk a Tisztelt választópolgárok figyelmét, hogy a választási eljárásról szóló törvény alapján az a választópolgár szavazhat, aki igazolja személyazonosságát, valamint lakcímét vagy személyi azonosítóját. A személyazonosság igazolására alkalmas okmányok:

  • személyi azonosító igazolvány és lakcímet igazoló hatósági igazolvány;
  • útlevél és lakcímet igazoló hatósági igazolvány;
  • kártyaformátumú vezetői engedély és lakcímet igazoló hatósági igazolvány.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a lejárt érvényességi idejű okmányok meghosszabbításáról és az elveszett, eltulajdonított okmányok pótlásáról határidőben szíveskedjenek gondoskodni.

A választás napján, 2014. április 06-án, az Okmányirodákban kizárólag ideiglenes személyazonosító igazolvány kiadására, lakcímet igazoló hatósági igazolvány pótlására, valamint az elkészült okmányok átvételére van lehetőség!

FONTOS! A szavazás napja a héten lesz ezért, annak érdekében, hogy minden polgár élni tudjon választójogával, ellenőrizzék a személyazonosításra alkalmas okmányaik érvényességét!

INFORMÁCIÓ: Az okmányok cseréjével, pótlásával kapcsolatban – azok gyártási és kézbesítési idejére vonatkozóan – pontos tájékoztatást személyesen vagy telefonon kérhetnek az Okmányirodákban.

További kérdés esetén az Okmányiroda munkatársai készséggel állnak rendelkezésre:

Budakeszi Okmányiroda 23/457-700, 23/457-701, 20/277 3661. Budaörs Kormányablak 23/889-191, 20/270 0958.

NYITVATARTÁS: Budakeszi Okmányiroda, Budaörsi Kormányablak ÁPRILIS 04-ÉN 8-tól 16 ÓRÁIG,

ÁPRILIS 06-ÁN 6-tól 19 ÓRÁIG.

A polgármesteri hivatal műszaki osztályának tájékoztatója:

  • Kiválasztásra került a Rákóczi utca felújítását megelőző, tervezési feladatokat ellátó Tervező. A komplett – csapadékvíz elvezetés, gyalogos forgalom, útburkolati – tervek elkészülte után történik a beruházás költségvetésének a tervezése.
  • A tavaszi kátyúzási munkák megkezdéséhez felmérésre kerültek az aszfalt borítású utcák, így a jövő hét folyamán megkezdődhetnek a javítások.
  • A víz és csatorna-szolgáltatáshoz tartozó hibabejelentéseket, észrevételeket, számlázási, fogyasztási kérdéseket a következő éjjel-nappal hívható telefonszámokon tehetik meg a Tisztelt Lakosok a DMRV munkatársai felé:

          06-27/511-511

          06-40/ 88-11-88

  • Április 14-én, hétfőn lesz a tavaszi zöldhulladékok begyűjtése és elszállítása. A további részleteket hamarosan olvashatják honlapunkon és a községi hirdetőtáblákon.
  • Április 25-én a kora délutáni órákban tartjuk az „Egy gyermek egy fa” akciót. Jelentkezni a facsemete@nagykovacsi.hu címen lehet!
  • Ebben az évben – május 10-én –  Településünk csatlakozik az országos TE SZEDD! akcióhoz! A részletek hamarosan honlapunkon és a községi hirdetőtáblákon elérhetőek lesznek. Kérjük, csatlakozzanak minél többen településünk szebbé tételéhez!
  • Ezen a napon a települési veszélyes és elektronikai hulladék begyűjtése is megtörténik, melynek részleteit hamarosan közzé tesszük.

Készenléti Szolgálat arra hívta fel a figyelmünket, hogy

2014. április elején megkezdődik a Zsíroshegyi úton a Tűzoltó laktanya építése, a földmunkák miatt a Bánya utcában sáv elzárás lesz, kérjük, a kanyarban vigyázzanak!

Az Öregiskola rendezvényéről:

Április 10-én, csütörtökön 19.00 órától a Költészet Napja alkalmából Parnasszus csillagai címmel a pódiumszínház bemutatja költők, versek életek. Előadók Juhász Róza, Császár Angela, Sebő Ferenc és Perger László. Belépő: 1500,- Ft/fő, nyugdíjas, diák: 1000,- Ft/fő, elővételben: 1000,- Ft/fő, nyugdíjas, diák: 600,- Ft/fő

Köszönöm figyelmüket, találkozunk egy hét múlva.