Hírek

KÖZLEMÉNY A KISPATAK ÓVODA 2014/2015 –ÖS NEVELÉSI ÉVRE TÖRTÉNŐ BEIRATKOZÁS RENDJÉRŐL

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy a Kispatak Óvodába a gyermekeket a 2014/2015-ös nevelési évre 2014. május 12-15. között (hétfőtől-csütörtökig) 8:00-16:00 óráig lehet beíratni.

Az óvodai jelentkezés helye az intézmény székhelye:

2094 Nagykovácsi, Kaszáló u. 16-18.sz.

Tel.: 06-26-355-607

E-mail: kispatakovoda@freemail.hu

Honlap:www.nagykovacsiovoda.hu

Az óvoda felvételi körzete:

Nagykovácsi Nagyközség közigazgatási területe

Az óvodai beiratkozáskor be kell mutatni:

a gyermek nevére kiállított személyi azonosító és

lakcímet igazoló hatósági igazolványt

a gyermek TAJ kártyáját

a gyermek oltási kiskönyvét

a gyermek születési anyakönyvi kivonatát

a szülői személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványát

Az óvodába jelentkezéshez a szülő/törvényes képviselő személyes megjelenése szükséges.


A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény, a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény, valamint a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet alapján:

Az óvodai felvétel vagy átvétel jelentkezés alapján történik. Óvodába az a kisgyerek járhat, aki már betöltötte, vagy a felvételtől számított fél éven belül betölti a harmadik életévét. Utóbbi csoportba tartozó gyermekeket csak abban az esetben tudja az intézmény felvenni, ha az összes három éves és annál idősebb gyermek felvételi kérelmét teljesíteni tudja.

Az óvoda- férőhelyszám erejéig-köteles felvenni, átvenni azt a gyereket, aki életvitelszerűen az óvoda körzetében lakik. Életvitelszerű ott lakásnak minősül, ha a gyerek a kötelező felvételt biztosító óvoda körzetében található ingatlant otthonául használja és az ilyen ingatlan a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásában a gyermek lakóhelyeként, vagy tartózkodási helyeként az óvodai beiratkozás első határnapját (2014.május 12.) megelőző három hónapnál régebb óta szerepel.

A gyermek-ha a törvény másképp nem rendelkezik- abban az évben, amelyben az ötödik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától napi négy órát köteles óvodai nevelésben részt venni. Ennek teljesítéséért a szülő a felelős. A szülő az óvodai nevelésben történő részvételre jogszabály alapján kötelezett gyermekét köteles beíratni az önkormányzat által közétett közleményben vagy hirdetményben meghatározott időpontban. Amennyiben a gyermeket a szülő nem íratja be az óvodába, az óvodavezető értesíti a települési önkormányzat jegyzőjét.

A napi négy órában óvodai nevelésre kötelezett gyermek szülője, amennyiben gyermeke az óvodakötelezettségét külföldön teljesíti, köteles arról a beiratkozás idejének utolsó határnapját követő tizenöt napon belül írásban értesíteni a gyermek lakóhelye, annak hiányában tartózkodási helye szerinti illetékes jegyzőt.

Az óvoda sajátos nevelési igényű gyermeket a Szakértői Bizottság szakvéleménye alapján, vele egyeztetve, egyéni elbírálás alapján integráltan nevelhet.

Az óvoda felvételéről, átvételéről az óvoda vezetője dönt, a felvételről is ő tájékoztatja a szülőket. Ha az óvoda elutasítja a gyermek felvételét, akkor a szülő az elutasító határozat ellen 15 napon belül jogorvoslati kérelmet nyújthat be írásban, indoklással ellátva az óvoda vezetőjéhez. Döntésre a fenntartói szerv jogosult, amely a kérelmet elbírálja és megteszi a szükséges intézkedést.

Az óvoda vezetője a felvételi kérelmek elbírálásáról 2014. június 16-ig dönt. A döntést megalapozó indoklással, a fellebbezésre vonatkozó tájékoztatással határozatban értesíti a szülőket.