Hírek

Heti Hírmondó 20.hét

Köszöntöm a kedves nézőket.

Önök a Heti Hírmondó adását látják, az év huszadik hetének aktuális önkormányzati és polgármesteri hivatal híreiről.

Európai Parlament tagjainak választásáról

A választási névjegyzék a polgármesteri hivatalban tekinthető meg.

A szavazás napja május 25. vasárnap. A szavazás napján lakóhelyétől távol tartózkodó választópolgár belföldön az általa megjelölt településen átjelentkezéssel, külföldön, Magyarország külképviseletein adhatja le szavazatát. A külképviseleti névjegyzékbe való felvételt 2014. május 17-én 16 óráig az átjelentkezést 2014. május 23-án 16 óráig lehet kérni a választás.hu oldalon, vagy levélben, illetőleg személyesen a lakóhely szerint illetékes helyi választási irodától. Szavazni egy listára lehet.

A Magyarországon lakcímmel rendelkező választópolgár a 2014. évi európai parlamenti választásokra vonatkozóan kérheti, hogy szavazata leadásához mozgóurnát biztosítson az általa megjelölt címre.

A mozgóurna iránti kérelemnek legkésőbb 2014. május 23-án 16.00 óráig kell megérkeznie ahhoz a helyi választási irodához, amelynek szavazóköri névjegyzékében a választópolgár szerepel. A szavazás napján legkésőbb 15.00 óráig fogadja a szavazatszámláló bizottság a mozgóurna igényeket.

A mozgóurnát az kérheti, akinek egészségi állapota, fogyatékossága, mozgása miatt ez indokolt. Figyelem, aki nem a lakóhelyén kíván szavazni és mozgóurnát kér, abban az esetben előzetesen az átjelentkezést kell kérnie.

A kérelmet a választópolgár megbízottja által küldheti meg a Helyi Választási Irodához, illetve a Szavazatszámláló bizottsághoz.

A mozgóurna iránti kérelem csak akkor fogadható el, ha az erre rendszeresített kitöltött nyomtatványon nyújtják be, vagy elektronikus úton az ügyfélkapun, vagy a választások hivatalos honlapján keresztül küldik el!

A Nagykovácsi Településüzemeltetési Kft. munkatársai az elmúlt héten a ”Egy gyermek egy fa” akció keretében segítséget nyújtottak az ültetési helyek kifúrásában a fák és az ültető föld kiszállításában, növények elültetésében. Szombati napon a TESZEDD mozgalom keretében a gyűjtőpontokon összegyűlt szemét begyűjtését és konténerekbe való szállítását végezték el. Beépítették a Száva utcai óvodában az új ágyazó szekrényeket, melyek a régi elhasználódott szekrényeket váltották fel. A közterületek kaszálása folyamatos, az esős időjárás a munkát sokszor hátráltatja. Elkészültek és az általános iskolában valamint az Arany János utcai játszótéren felállításra kerültek az új, a korábbiaknál sokkal tartósabb kivitelű kerékpártárolók.

Május 10-én a TESZEDD mozgalomhoz csatlakoztak a polgármester hivatal dolgozói is akik, a Kossuth Lajos utca és a Sport utca egy-egy szakaszát tisztították meg az eldobált szeméttől. A hivatal udvarán pedig, gyönyörű virágokat ültettek, mindenki számára, aki akár ügyintézés végett jön a hivatalba, akár azért, hogy csak megnézze. 

Lakossági tájékoztató!

A DMRV Zrt. ügyfelei részére ügyfélfogadást a Díjbeszedő Holding Zrt tart, amelynek ügyfélfogadási ideje 2014. május 19. napjától hétfőn 14-20 óráig és szerdán 8-14 óráig az új Inkubátorházban, Nagykovácsi Kossuth Lajos utca 78. szám alatt. A felhasználóknak így lehetőségük van arra, hogy számlaegyeztetést folytassanak le, a számlázással kapcsolatos észrevételeiket megtegyék, valamint a rácsatlakozási terv kérelmeiket adhatják le.

A Körzeti megbízott kérésére: Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét, hogy ne hagyják értékeiket a gépjárműveikben. Ha kiszállnak a gépjárműből, akkor gondosan zárják azt be.

Kérjük a lakosságot, hogy a betörések elkerülése érdekében zárják lakásaikat és az udvari kaput, valamint fordítsanak figyelmet a szomszédjukban élőkre és azok értékeire is.

Amennyiben úgy gondolják, hogy víz-, villany- vagy gázóra leolvasás, javítás ürügyén próbálnak bejutni Önökhöz, azt jelezzék telefonon, mivel a helyszínen Veverka Gábor körzeti megbízott igazoltathatja az illető személyt. A körzeti megbízott telefon elérhetősége: 06-70-672-4693

Az Öregiskola Közösségi Ház kiállításra invitálja május 16-án 19.00 órától Görgényi Gábor és Holicska Tibor amatőr művészek kiállítás megnyitója keretében az alkotók mutatkoznak be képekben és zenében. A kiállítást Varga Tamás színművész nyitja meg. A kiállítás május 30-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

 

Köszönöm figyelmüket, találkozunk egy hét múlva.