Hírek

Mi is történt a közösségünk életében május 10-én

Idén a Polgármesteri Hivatal szervezésében 70 önkéntese vett részt a TeSzedd akció keretében megrendezett szemétszedésen. A szemetet május 10-én a falun belül 7 helyszínen gyűjtötték a lelkes tenni akarók. A felnőtteket megelőzve az iskolások május 9-én járták a községet és tisztították meg az utcákat az eldobált szeméttől ezzel is megfelelve az ÖKOiskola címnek!

TeSzedd_1TeSzedd_2

 

 

 

 

 

 

 

 

A már negyedik alkalommal megrendezett mozgalom az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) és a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával valósult meg.

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció évről évre cselekvésre szólítja a tisztaságért tenni akaró embereket az egész országban, így Nagykovácsiban is.

Ebben az évben mi is csatlakoztunk az akcióhoz. A Jäger Kft-től 3 db 8 m3-es konténer került felajánlásra a hulladékkal teli zsákok összegyűjtésére, amit ez úton is köszönünk! A TeSzedd akcióval együtt zajlott a veszélyes és elektronikai hulladék begyűjtése az Arany János utcai játszótérnél, itt kb. 20 m3 (kb 4 tonna) elektronikus hulladék és 3,5 t veszélyes hulladék került begyűjtésre. Akik ebben az akcióban részt vettek, cserébe kedves tavaszi virágokat kaptak, amivel szintén szépíthetik környezetüket.

TeSzedd_4TeSzedd_3

 

 

 

 

 

 

A közösségi szemétszedés a Teszedd mozgalomtól függetlenül, minden évben a föld napján (április 22.) eddig is megszervezésre került községünkben. Az előző években az Öregiskola és a Nagykovácsi Természetvédő Egyesület a Hivatallal összefogva lelkesen részt vett a szervezésben és koordinálásban, illetve ezen túl persze a munkában is.

Településünkön nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy kiemeljük azt a természeti szépséget, ami körülvesz bennünket. A gyermekintézményekben, a civilszervezeteink működése kapcsán is nagy szerephez jut a tudatos környezetvédelem és a fenntarthatóság biztosítása. Bízom abban, hogy minden büszke nagykovácsi lakos tudja, hogy nem csak az évi egyszeri alkalom kell ahhoz, hogy tegyünk közös otthonunkért, hanem a napi cselekvés, a tudatos magatartás vezet el oda, hogy megőrizzük Nagykovácsit!

Köszönjük minden lelkes szemétszedőnek, hogy segítette az akció sikerét és magatartásával felhívta mások figyelmét is arra, hogy vigyáznunk kell a falunk tisztaságára!

 

Bencsik Mónika polgármester