Hírek

Heti Hírmondó 2014.06.02

 

Köszöntöm a kedves nézőket.

Önök a Heti Hírmondó adását látják, az év huszonharmadik hetének aktuális önkormányzati és polgármesteri hivatali híreiről.

„Vállalkozói inkubátorházak létrehozása” nevű pályázat keretében 2014. június 03-án, kedden Polgármester Asszony vezetésével a Polgármesteri Hivatalból a projektszervezők, valamint a Tanácsadó cég Komarno-ba látogatott projekttalálkozóra. A látogatás célja: a hazai és a szlovák vezető partner egyeztetése a projekt-előrehaladásáról, többek között a megvalósítandó szlovák energetikai beruházás bemutatása a magyar félnek, egymás számára biztosítható jövőbeni lehetőségek mindkét országban.

Örömmel tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a 2013-ban elnyert, KMOP-4.5.2-11-2012-0028 azonosító számú, „Új bölcsődei intézménylétesítés” pályázatunk keretében, a kivitelezésre vonatkozó eredményes közbeszerzési eljárást követően, bölcsődénk építése megkezdődik. Ezen jeles eseményt szeretnénk a Tisztelt lakosokkal, elsősorban is a szülőkkel és gyermekeikkel megosztani, ezért Tisztelettel meghívjuk Önöket

2014      június 15-én 11 órakor

tartandó ünnepélyes alapkőletételre

az új bölcsőde Kaszáló u. 12-14. sz. telkén (az új óvoda mellett)

Az Építésügyi Szolgáltatási Pont hírei:

Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának Építészeti-műszaki Tervtanácsa 2014. május 29-én tartott ülésén 8 tervet bírált el. Két tervet nem javasolt engedélyezésre, hatot engedélyezésre megfelelőnek talált.

A Képviselő-testület május 22-i ülésén elfogadta a Településfejlesztési Koncepció vitaanyagát. A tervezők ez alapján dolgozzák ki a rövidebb távra készülő Integrált Településfejlesztési Stratégiát. Ennek elkészülte után kerül mindkét anyag az államigazgatási szervek, az érintett települési önkormányzatok illetve a partnerségi rendelet szerint az eljárásba bevont civil szervezetek, intézmények elé véleményezésre.

A DMRV Zrt. ügyfelei részére ügyfélfogadást tart a Díjbeszedő Holding Zrt. Ügyfélfogadás hétfőn 14-20 óráig és szerdán 8-14 óráig van az új Inkubátorházban, Nagykovácsi Kossuth Lajos utca 78. szám alatt. A felhasználóknak így lehetőségük van arra, hogy számlaegyeztetést folytassanak le, a számlázással kapcsolatos észrevételeiket megtegyék, valamint a rácsatlakozási terv kérelmeiket adhatják le.

Nagykovácsi Inkubátorházban tájékoztató szolgáltatást nyújt a TREBAG Vagyon- és Projektmenedzsment Korlátolt Felelősségű Társaság 2014. június 25-ig minden szerdán 10-12 óra között.

Tanácsadási témák:

•      Jogi tanácsadás (cégjog, kereskedelmi jog, munkajog)

•      Üzleti (gazdasági) tanácsadás

•      Energetikai, valamint

•      Mezőgazdasági tanácsadás

A tanácsadás a Nagykovácsi és környékén működő vállalkozások részére biztosított.

2014. május 22-én a képviselő-testület döntött, hogy 2014. június elsejétől a Nagykovácsi, Kossuth Lajos utca 78. szám alatti „Vállalkozói Inkubátorház” terembérleti és eszközhasználati díjai a következőképpen alakulnak:

Konferencia terem:                         8.000,- Ft/ óra

Előadóterem:                           4.800,- Ft /óra

Iroda:                                      2.000,- Ft/ nap

Asztalbérlet internet hozzáféréssel: 1.000,- Ft/ nap

Rendezvényekhez kapcsolódó technikai eszközök biztosítása mellett

Technikusi díj:                         3.000,- Ft/óra, vagy

10.000,- Ft/ alkalom

(Az árak az Áfa-t nem tartalmazzák.)

Az Inkubátorház konferencia terme és előadóterme az alábbi célokra vehető igénybe:

–                    oktatás, képzés

–                    közösségi iroda

–                    települési rendezvények.

Az épületben a helyiségeket, a Nagykovácsi illetőségű civilszervezetek évi egy alkalommal térítésmentesen vehetik igénybe, amennyiben az az inkubátorház alaprendeltetésének megfelelő.

A Képviselő-testület május 22-i ülésén döntött az új építésű bölcsőde és fogorvosi rendelő kivitelezésére” kiírt közbeszerzési eljárásról. A döntés szerint a legkedvezőbb ajánlatot tevő Bástya Millenium Kft-t hirdette ki nyertesnek.

Átadás előtt áll a volt Református Templom felújítási munkái.

A Tisza István téren a héten elkészül a jegy BKK bérlet és jegykiadó automatája. Felhívjuk a tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a berendezés hasonlóan a bank automatákhoz, kamerával és riasztó rendszerrel felszerelt.

Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő Testülete a tervezett fejlesztések finanszírozásának elősegítése érdekében döntött hét önkormányzati tulajdonú ingatlan értékesítéséről. Ebből 4 db a falu nyugati végén a természetvédelmi terület határán a Rozmaring utca 4-6 szám alatt, egy a település központjában a Táncsics Mihály utca 5 számon, egy a Kálváriadomb, panorámás oldalában a Greszl Ferenc utca 37. szám alatt, egy pedig a Nagyszénás fokozottan védett területével határosan a Gémeskút utca 25 számon található. A telkekről részletes ismertetőket a honlapunkon olvashatnak.

Megindult a Dózsa György utcai óvoda rekonstrukciójának második üteme. A régi épület kiürítése megtörtént, az óvodások a nyári szünetig két szükségcsoportba a Kaszáló utcai óvodába, illetve az Öregiskolába az Inkubátorházba költöztek. Az elkövetkező időszakban a meglévő épületben a bontási, szerkezeti kiváltási munkálatokat kezdik meg. Mivel a szűk határidő intenzív munkavégzést követel meg, ezért továbbra is szükségessé válhat a vasárnapi munkavégzés engedélyezése, amiről természetesen – a múlt vasárnaphoz hasonlóan – a környező lakosokat a kivitelező szórólapokon értesíteni fogja. Megértő türelmüket köszönjük.

 

 

Köszönöm figyelmüket, találkozunk egy hét múlva.