Hírek

Tájékoztató

Nagykovácsi Vállalkozói Inkubátorház

Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata 2011 októberében pályázatot nyújtott be HUSK/1101/1.1.1./0361 azonosítószámmal ”Vállalkozói inkubátorházak létrehozása a határmenti régiók kis- és középvállalkozói részére visszatérés a természethez szellemében”.

A projekt keretében Nagykovácsi központjában inkubátor ház létesül, a leromlott állapotban lévő régi iskola épületének felújításával, egy új épület megépítésével, a környezet parkosításával, térburkolásával, parkolók kialakításával.

A projekt célja a mikro- és kisvállalkozások létrejöttének támogatása, a már működő vállalkozások új fejlődési pályára állítása, ezáltal munkahelyek teremtése, a település gazdasági potenciáljának növelése.

Az építési beruházás I. üteme 2014. február 11. napján zárult le a Kossuth Lajos utca 78. szám alatti épület felújításának a műszaki átadás-átvételi eljárásával.

Az inkubátorház „A” épületében a működés a 66 m2-es oktatóteremben, illetve a 129 m2-es konferenciateremben kezdődhet meg.

Az inkubátorház a felújított épületében a vállalkozások részére nyújtandó szolgáltatások:
Tanácsadás 2014. májustól – 2014. szeptemberig:
– jogi;

– üzleti-gazdasági;

– energetikai;

– mezőgazdasági.
Irodai szolgáltatás:
– asztal és irodabérlés internet szolgáltatással,
– konferencia- és előadóterem,
– előadások, tanácsadások és képzések lebonyolítása.

A „B” épületben az alábbi szolgáltatásokat vehetik igénybe a kezdő – inkubációra szoruló – vállalkozások:

A betelepülő vállalkozások számára kínált előnyök:
–           Településközpontban lévő, színvonalas, akadálymentes, kedvezményes bérleti díjú telephely (maximum 5 évre, ezután az inkubációs időszak megszűnik, a vállalkozás önálló piaci alapokon nyugvó lábra állhat, kikerül az inkubátorházból.).
–           Irodai szolgáltatások biztosítása (információ, telekommunikáció, fénymásolás, nyomdai szolgáltatás), melyet kedvezményes áron, helyben vehet igénybe, nem szükséges külön alkalmazottat tartania az ilyen jellegű feladatok ellátására.
–           Takarítás, karbantartás biztosítása, melyhez szintén nem szükséges önálló alkalmazottat tartania, ezt kedvezményes áron, igénybevett szolgáltatásként kapja az inkubátorháztól.
–           Több, egymást segítő, egymás számára szolgáltató, értékesítő vállalkozás egy helyre történő koncentrálása, mellyel növelhető működésük hatékonysága.
–           Tárgyaló, rendezvényterem szükséglet, kedvezményes áron, helyben történő biztosítása.
–           Családbarát munkakörnyezet.
–           Jó megközelíthetőség, parkolási-, kerékpár tárolási lehetőség.
–           Maximum 5 éves inkubációs időszak, majd az „önálló lábra állás” elősegítése.