Hírek

TÁJÉKOZTATÓ A VÁLASZTÁSHOZ KÖTŐDŐ HATÁRNAPOKRÓL

A helyi önkormányzati választásokra 2014. október 12. napján kerül sor.

A választópolgárok augusztus 25-ig kapják meg a névjegyzékbe történő felvételről szóló értesítést. Azok a választópolgárok, akik a szavazás napján nem tartózkodnak lakóhelyükön, átjelentkezéssel szavazhatnak.

Az átjelentkezési kérelemnek október 10-én 16 óráig kell megérkeznie a helyi választási irodához. Átjelentkezési kérelmet csak az a választópolgár nyújthat be, aki legkésőbb június 23-ig létesítette a tartózkodási helyét, és legalább október 12-ig ott tartózkodik.

A választópolgár mozgóurna iránti kérelmének október 10-én 16 óráig kell megérkeznie a Helyi Választási Irodához vagy a szavazás napján 15 óráig a Szavazatszámláló Bizottsághoz.

Az egyéni listás és az egyéni választókerületi jelöltek, valamint polgármesterjelöltek állításához szükséges ajánlások számát augusztus 18-án az augusztus 15-én a névjegyzékben szereplők száma alapján állapítom meg, amelyet szintén közzéteszek. Az ajánlások gyűjtésére szolgáló ajánlóíveket legkorábban augusztus 25-én adhatjuk át az igénylőknek.

A jelölteket szeptember 8-án 16 óráig kell bejelenteni.

A Helyi Választási Bizottság a jelöltek bejelentésére rendelkezésre álló határidő – szeptember 8-án 16 óra – lejárta után sorsolja ki, hogy a szavazólapokon a jelöltek milyen sorrendben szerepelnek.

A választási kampány augusztus 23-tól október 12-én 19 óráig tart. A szavazás napján nem tartható választási gyűlés és nem lehet politikai reklámot közzétenni.

A helyi választási bizottság tagjait és póttagjait a képviselő-testületnek augusztus 31-én 16 óráig kell megválasztania. A választási bizottságok megbízott tagjait szeptember 26-án 16 óráig lehet bejelenteni.

A szavazási iratokat – az ajánlóíveket, kinyomtatott szavazóköri jegyzőkönyveket, mozgóurnát igénylők jegyzékét – január 12-én kell megsemmisíteni. A szavazólapokat – ha nincs büntetőeljárás folyamatban – január 10-ig kell megőrizni.

 

Nagykovácsi, 2014. július 31.

 

 

                                   Papp István

                                         jegyző