Hírek

Heti Hírmondó 2014.09.02

 

Köszöntöm a kedves nézőket.

Önök a Heti Hírmondó adását látják, az év harminchatodik hetének aktuális önkormányzati és polgármesteri hivatali híreiről.

A helyhatósági választásról

A helyhatósági választásokhoz augusztus 25. napjától az ajánlóívek kiadása megkezdődött a beadott kérelmek alapján.

A Képviselő-testület az augusztus 27-ei rendkívüli ülésén megválasztotta a Helyi Választási Bizottság tagjait, akik letették az esküt Bencsik Mónika polgármester előtt, és megtartották alakuló ülésüket. A HVB elnöke Csernusné Balzó Tamara, elnökhelyettese Bíró István lett. Rajtuk kívül a testület tagja még Tóth Balázs Tamás, póttagja pedig Juhász Gizella és Pataki Ildikó.

A testület legfontosabb feladata a választás tisztaságának és jogszerűségének biztosítása. A jelölési eljárás során a bejelentést követő 4 napon belül nyilvántartásba veszi a polgármester-jelölteket és képviselő-jelölteket, akik a szükséges számú támogató aláírást megszerezték. Ezután kisorsolja, hogy milyen sorrendben szerepeljenek a személyek a szavazólapon.
A HVB bírálja el első fokon a jogorvoslati kérelmeket és bejelentéseket mind a kampányidőszakban, mind a választás napján vagy azt követően. A szavazóköri részeredmények alapján megállapítja, hogy a jelöltek közül kit választottak meg polgármesternek, illetve mely személyek kapták a 8 legtöbb szavazatot, akik képviselők lesznek. 

A Helyi Választási Irodánál szeptember elsejéig 5 polgármesteri és 30 képviselői ajánlásgyűjtést jelentettek be. A gyűjtőíveket legkésőbb szeptember 8-án 16 óráig kell leadni az irodán

Tanévnyitó

Az Általános Iskolában szeptember elsején az évnyitóval megkezdődött a 2014/2015-ös tanév, mintegy 550 gyermek részére. Az első évfolyamon három osztály indult, mint ahogy ez az elmúlt években is jellemző volt. A tanév megkezdésével egy időben a Nemzeti Sportközpontokkal való együttműködésnek köszönhetően az iskola bővítésének a tervezése és remélhetőleg gyors kivitelezése is megindul. Az épület egy új étkezőt fog kapni, így a jelenleg étkezőnek használt helyiségek majd tanteremként fognak funkcionálni.

A Kispatak Óvoda és minden tagóvodája is megnyitotta kapuit a több mint 350 ovisnak, a Dózsa György úti Óvoda felújított régi szárnya fogadta a gyermekeket, de az új épületrészt is hamarosan birtokba vehetik az ovisok.

Tisztelt Adófizetők!

A II. félévi adófizetési kötelezettség határideje: 2014. szeptember 15.  Az értesítőket és a csekkeket augusztus közepén postáztuk minden adófizetőnek. Kérjük, hogy az iparűzési adót átutalással teljesítsék. Az utalásnál a befizető azonosítót szíveskedjenek a megjegyzés rovatba beírni. Amennyiben a befizetés határidőben való teljesítésével probléma merülne fel, jelezzék írásban, vagy személyesen adócsoportunknál.

A Vállalkozói Inkubátorházról:

A TREBAG Kft a Nagykovácsi Inkubátorházban folytatja tájékoztató szolgáltatását. 2014. szeptember hónapban minden szerdán, valamint szeptember 15-én hétfőn 10-12 óra között.

Tanácsadási témák: cégjog, kereskedelmi jog, munkajog, üzleti, gazdasági, energetikai valamint mezőgazdasági tanácsadás, mely szolgáltatás a Nagykovácsi és környékén működő vállalkozások részére biztosított.

2014. június elsejétől a „Vállalkozói Inkubátorház” terembérleti és eszközhasználati díjai:

Konferencia terem:                         8.000,- Ft/ óra

Előadóterem:                           4.800,- Ft /óra

Iroda:                                      2.000,- Ft/ nap

Asztalbérlet internet hozzáféréssel: 1.000,- Ft/ nap

Rendezvényekhez kapcsolódó technikai eszközök biztosítása mellett

Technikusi díj:3.000,- Ft/óra, vagy 10.000,- Ft/ alkalom

(Az árak az Áfa-t nem tartalmazzák.)

Az Inkubátorház konferencia terme és előadóterme az alábbi célokra vehető igénybe:

–                    oktatás, képzés

–                    közösségi iroda

–                    települési rendezvények.

Az épületben a Nagykovácsi illetőségű civilszervezetek évi egy alkalommal térítésmentesen vehetik igénybe, amennyiben az az inkubátorház alaprendeltetésének megfelelő.

Mobilitási Hét – tegyük le a kocsit!

A világ legnagyobb környezetvédelmi mozgalmának számító rendezvényhez csatlakozott Nagykovácsi immáron második éve, melynek célja, hogy felhívjuk a közösségi közlekedés előnyeire a lakosság figyelmét. A kezdeményezésben, az utóbbi években világszerte több mint 2000 település vett részt, így akár 200 millió emberhez is eljuthat a Mobilitási Hét üzenete.

A rendezvény idei jelmondata: „A mi utcánk, a mi jövőnk!”

Környezetvédelem a sport és az egészséges életmód a biztonság a fenntartható fejlődés, ezekkel a célokkal vezérelve szervezzük meg községünkben: kocogjunk és biciklizzünk együtt!

A rendezvény időpontja: 2014. szeptember 20. (szombat)

A rendezvényt megelőző héten a részletekről a www.nagykovacsi.hu honlapon tájékozódhat.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

 

Köszönöm figyelmüket, találkozunk egy hét múlva.