Hírek

HIRDETMÉNY az étkezési térítési díj módosításáról

Tisztelt Szülők!

 

Ezúton értesítem Önöket, hogy a közbeszerzési eljárás végső győztese a jelenleg is szállító Elamen Kereskedelmi és Vendéglátó ZRt. Tudom, hogy számos minőségi kifogás merült fel az elmúlt hónapokban, ezért tárgyalásokat kezdeményeztünk a szolgáltatóval.
 
Annak érdekében, hogy gyermekeink tápláló és minőségi ellátásban részesüljenek – egy ellenőrző csapatot állítottunk fel. Az ételek színvonalát – 2 héten keresztül – 2 dietetikus, 2 szülő és 1 önkormányzati dolgozó ellenőrzi, annak érdekében, hogy átfogó képet kapjunk az étrendről, az előírások betartásáról és az ételek minőségéről.
 
Tájékoztatom továbbá Önöket arról is, hogy az ügyek átvételét követő belső ellenőrzés megállapítása alapján, 2014. szeptember 1-je óta a közétkeztetési térítési díjak nem felelnek meg a Gyermekvédelmi törvény előírásainak! A szülőknek – a szabályozás szerint – kizárólag az alapanyagok Áfával növelt díját kell megfizetni.
 
Ezen törvény alapján, 2014. szeptember 1-től az iskolában az eddigi 750 Ft/fő/nap helyett 590 Ft/fő/nap, az óvodában az eddigi 655 Ft/fő/nap helyett 510 Ft/fő/nap közétkeztetési díjat kell fizetni a napi háromszori étkezésért. A túlfizetések december és január hónapban kerülnek jóváírásra, illetve visszafizetésre.

 

Tisztelettel,
 
Kiszelné Mohos Katalin
polgármester

 

Nagykovácsi, 2014. november 21.