Hírek

Tájékoztató a Diplomamentő programra jelentkezőknek

Tisztelt Érdeklődők, nyelvvizsga hiányában diplomával nem rendelkezők!

Minden bizonnyal sokan értesültek a Kormány által támogatott „Diplomamentő” programról. A program azoknak szól, akik már sikeresen államvizsgáztak, de diplomájukat nyelvvizsga hiányában még nem kaphatták meg, és rendelkeznek legalább alapszintű nyelvtudással. Örömmel tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a program 2014. augusztus végén elindult, a nyelvtanfolyamok megkezdődtek. A program kezelője az OFA Nonprofit Kft., a pályázati felhívás elérhető az ofa.hu oldalon.
A program elektronikus támogatáskezelési rendszerében, az OFATÁR-ban eddig több mint 32 ezren regisztráltak. A regisztráltak között végzett előzetes igényfelmérés szolgált a képzések megtervezéséhez. Az ország 82 településén összesen mintegy 1200 képzés megvalósítását tervezzük. A képzések háromnegyede angol nyelvű, de indulnak német és kisebb számban francia képzések is. A tanfolyamok kétharmada 240 órás, emellett 120 és 180 órás tanfolyamok is elérhetők.
  1. november elejéig 350 képzés már elindult, amelyeken több, mint 4100 fő vesz már részt, a további képzések indítását 2015. januárjáig tervezzük. Regisztrációra és a képzésekre történő jelentkezésre december 31-éig lesz lehetőség, a tanfolyamokra az OFATÁR-ban lehet jelentkezni. A rendszerben mindig az aktuális tanfolyamok találhatók meg, tehát az elérhető képzések listája folyamatosan változik.
A képzésre való jelentkezést szintfelmérés követi. Amennyiben a pályázó jogosulttá válik rá, a képzésben ingyenesen vehet részt. A támogatás a nyelvvizsgára nem terjed ki, kivéve a regisztrált álláskeresői státuszban lévőket, akiknek az első nyelvvizsga költsége is a támogatás része.
 
 
Sikeres pályázást kíván az OFA Nonprofit Kft.!