Hírek

Elhunyt Kiss Bálint Sándor életének 102. évében

 

kiss_balint

 

 

Gárdonyban köszöntötték századik születésnapja alkalmából Kiss Bálint Sándort, a nagykovácsi általános iskola egykori igazgatóját. Az ünnepelt szerint a hosszú élet titka, hogy mértéket tudott tartani a szeszes italok terén, nem dohányzott és békés házasélete volt.

Kiss Bálint Sándor 1912. október 14-én született Agárdon, s a Bethlen Gábor utcában lakik 1991 óta. Tanyasi iskolában nevelte tanítványait 15 évig. Később Csobánkán dolgozott, majd 1957-től Nagykovácsiban volt iskolaigazgató 18 éven át, 1975-ig. Tanítványaival a mai napig tartja a kapcsolatot, legutóbb Kanadából kapott üdvözlő sorokat a 100. születésnapjára. Példaképe édesanyja volt, aki, miután 1921-ben elveszítette férjét, Bálint bácsi édesapját, napszámba járt, hogy fizetni tudja fia tanítóképzőbeli tandíját. Bálint bácsi élete egyik legszebb pillanatának tartja, amikor megkapta pedagógusi diplomáját.

Agárdra már nyugdíjasként érkezett, felesége halála után a helyi nyugdíjas klubban ismerte meg jelenlegi társát, akivel boldogságban élnek: a néni is 93 éves már. A tanár úr nagy szomorúsága, hogy nemrég vesztette el a fiát, de rengeteg örömet lel négy unokájában és hét dédunokájában. Kiss Bálint Sándor szerint a legszebb a nyugdíjas években, amikor egy összetartó, népes család találkozik az asztal mellett. A legfontosabb dolog szerinte az, hogy az emberek felismerjék, egymás tisztelete és szeretete nélkül nem lehet élni. Bálint bácsi szellemileg friss, kedves humorú ember,

kívánunk neki további egészséget, örömet a népes családban, unokákban, ükunokákban!

 

Forrás: Gárdonyiak lapja/2012. október