Hírek

Katasztrófa helyzet bejelentése

Tisztelt Lakosság!

Katasztrófa helyzet alakult ki településünkön. Az elmúlt órákban az Elektromos Művek dolgozói folyamatosan a villamosáram szolgáltatás helyreállításán dolgoztak és dolgoznak ezekben a percekben is. Egyelőre a próbálkozásuk sikertelennek bizonyult, hiszen a környező települések hasonlóan nehéz helyzetben vannak, mint Nagykovácsi.

Az ELMŰ munkatársának tájékoztatása szerint:

“A nagykovácsi hálózat helyreállításához a következő helyszíneket kell rendbe tenni:
–          Nagykovácsi területén kívül Piliscsabán folyamatban van egy transzformátor állomás és egy légkábel szakasz helyreállítása.
–          Bp. II. kerület légkábel helyreállítás
–          Remeteszőlős pataksétány 102. előtt légkábel helyreállítása
Ezt követően, várhatóan holnapi napon lehetséges Nagykovácsi belterületi szakaszának sérült transzformátor körzeteinek helyreállítása.
A bejárások során különösen rossz volt a helyzet a Zsíros-hegyen (Szamos utca, Gémeskút utca, Forrás utca, Zsíros-hegyi út,Hidegkúti út stb.), így várhatóan ezeken a területeken csak holnap tudják helyreállítani az áramszolgáltatást. A nem sérült körzetek éjjel üzembe kerülhetnek.”

A Budaörsi Rendőrkapitányság 10 fővel megemelte a jelenlévő rendőrök számát, akik folyamatosan járőröznek a településen.

Ebben a helyzetben a polgármester kötelessége melegedő helyiséget biztosítani a rászorulók részére.

Településünkön a melegedő helyiséget a Kispatak Óvoda Kaszáló utcai tagóvodájának tornatermében (Kaszáló u. 16-18.) jelölöm ki. 

 
Kiszelné Mohos Katalin
polgármester