Hírek

Az elmúlt hetek változékony időjárása több esetben is balesetveszélyes helyzetet eredményezett településünkön

Kedves Ingatlantulajdonosok!

 

Az elmúlt hetek változékony időjárása több esetben is balesetveszélyes helyzetet eredményezett településünkön. Ezért emlékeztetőül szeretnénk pár információval szolgálni Önöknek.

 

A helyi rendeletek szerint a hó- és síkosság-mentesítés, járdatakarítás az ingatlan tulajdonosának kötelessége. Célszerű a reggeli elindulás előtt pár percet erre is fordítani, mert sok kellemetlenséget lehet evvel megelőzni.

 

Megköszönjük mindazok korábbi szorgos munkáját, akik a fentieket komolyan véve – a havazások és ónos esők után is időben – a ház előtti járdákat mindig rendben tartják és tartották!

 

Havazások alkalmával a településen a közutakat hókotróval és csúszás-mentesítő anyag szórásával tartatja az Önkormányzat rendben.

 

Kérünk minden autóst, hogy amennyiben lehetőségeik engedik az ingatlanokra parkoljanak be!

Amennyiben ez nem lehetséges – olyan helyen helyezzék el a járművüket a közterületeken, ahol a hó eltakarítást NEM akadályozzák.

Nagyon fontos lenne a fentiek figyelembe vétele, mivel a hókotrást végző járművek nem tudják elvégezni a munkát. Ennek hiányában gyakran érkeznek felháborodott lakossági bejelentések is. 

Szeretnénk megkérni azokat a lakóközösségeket, ahol ez a jelenség problémát okoz, hogy figyelmeztessék azokat a szomszédokat, autósokat – akik figyelmen kívül hagyják a többség érdekét és megakadályozzák az utak járhatóvá tételét!

Jó tanácsként javasoljuk a háztartások számára, hogy útszóró só és hólapát beszerzéséről időben gondoskodjanak. A közelmúltban lehullott nagyobb mennyiségű hó problémát jelentett mindazoknak, akik nem készültek fel kellően a téli időjárásra.

Igen csak javasolt a járművek felkészítése mellett, hogy csak az vezessen ilyenkor gépkocsit, aki megfelelő vezetési rutinnal és jártassággal rendelkezik a téli környezetben történő közlekedésben.

 

 

Nagykovácsi, 2015. február 02.
Üdvözlettel:
                Erős Kálmán                                                            Nagykovácsi Polgármesteri Hivatal
            közterület-felügyelő                                                              önkormányzati osztálya