Hírek

A kritikus útszakasz kivizsgálása

Tisztelt Lakosok!
A mai napon Remeteszőlősnél, a Nagykovácsi úton, a kritikus „S” kanyarban megtörtént az útszakasz egy részének felületi felmarása a további balesetek elkerülése érdekében. Ez átmeneti megoldás a forgalom lassítására, amivel párhuzamosan a kivizsgálás is megkezdődött.
Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata írásban és telefonon is folyamatosan jelezte a Magyar Közút Zrt. felé az azonnali baleset-megelőzés és kivizsgálás szükségességét.
Írásban február 4-én kértük a Közútkezelő intézkedését, majd február 10-én szintén írásban a vízátfolyások megszüntetését, február 15-én pedig Remeteszőlőssel közös levélben kértünk újra azonnali kivizsgálást és veszélyelhárítást.
Mindezek eredményeképpen 40 km-es sebességkorlátozó táblák, veszélyt jelző táblák kerültek kihelyezésre, valamint a mai napon helyszíni ellenőrzés is történt a Magyar Közút Zrt., Remeteszőlős Önkormányzata, Nagykovácsi Önkormányzata, a Rendőrség, a kivitelező ZSÓVIA és a műszaki ellenőr közreműködésével.
A tegnapi napon sajnálatosan bekövetkezett súlyos és halálos baleset kapcsán rendőrségi nyomozás indult, amelynek befejezése előtt nem áll módunkban információkkal szolgálni.
A vizsgálatok lezárásáig, és amíg végleges megoldás nem születik, Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata vállalta az út felmarásának költségeit a további balesetek megelőzése, illetve a kivitelező garanciális kötelezettségének megőrzése érdekében.
Továbbra is kérünk mindenkit a fokozott óvatosságra, a közlekedési táblák figyelembevételére, a sebességkorlátok és a követési távolságok szigorú betartására, valamint a nagyfokú egymásra való odafigyelés szükségességére.
Felhívjuk a figyelmet, hogy rendőrségi ellenőrzésekre folyamatosan lehet számítani a Nagykovácsi úton.
Ezúton köszönjük ismételten a Nagykovácsi Készenléti Szolgálat önzetlen munkáját a baleseteknél, valamint a Budakeszi Rendőrőrs elmúlt napokban tanúsított fokozott figyelmét és segítőkészségét a nagykovácsi lakosok felé.

12745594_1117492884967665_2805501736511268380_n