Hírek

Aranyeső a Nagykovácsi Alapfokú Művészeti Iskolában

XIII. Országos Klarinétverseny (2016. február 5-7.):

Marsall Cili ( tanára: Horváth Marcell, zongorakísérője Wambach Krisztina) megnyerte a XIII. Országos Klarinétverseny döntőjét. Cili, iskolánk tehetséges klarinétosa, ebben az évben már másodszor öregbíti a Nagykovácsi Művészeti Iskola hírnevét.  A területi válogató után, korcsoportjában Ő lett a győztese a Budapesten megrendezésre került  XIII. Országos Klarinétversenynek. Óriási dolog ez, hiszen az egész ország válogatott iskoláinak legjobb növendékei küzdöttek meg egymással. A zsűri kiemelte Cili szuggesztív egyéniségét, muzikalitását a technikai perfekció mellett. Szívből gratulálunk neki, és tanárának Horváth Marcellnek is, aki odaadó munkával, nagy lelkesedéssel készítette fel Cilit. De mire jutottak volna, ha nincs mellettük egy empatikus zongorakísérő, aki ismerte, és követte a Versenyző minden mozdulatát, levegővételét? Persze, hogy érzi Cili minden rezdülését, hiszen a kiváló zongorakísérő, iskolánk zongora tanárnője, Wambach Krisztina, Cili Édesanyja.

Sistrum Zenei Versenyek 2016 

Furulya Verseny (február 15):

Iskolánk növendéke Hevér Vilma, tanárnője Dudinszky Nóra, zongorakísérője Rakotomalala Mirjam, arany minősítéssel tértek haza a szombathelyi SISTRUM  furulyaversenyről. Vilma, korcsoportjában legkisebbként érdemelte ki a szépen fénylő díjat. A zsűri kiemelte magabiztosságát, muzikalitását, és a hibátlan előadást. Úgy látszik divat lett iskolánkban, hogy a szólistát édesanyja kíséri zongorán. Így történt Vilma esetében is. Az Ő anyukája ugyan nem zongorista, de mivel gyerekkorában sokáig tanult zongorázni, így remekül oldotta meg a feladatot. Már csak ezért is érdemes gyakorolni! Gratulálunk Nóra néninek a lelkiismeretes felkészítéshez, Vilmának és Édesanyjának a sikeres szerepléshez!

Kamara verseny (február 20):

A“NAgykovácsi NEbulók” – tagjai: Tory Eszter (fuvola), Goullet Zoé (fuvola), Boldvai Emese (cselló) – ezüst minősítést kaptak a szombathelyi Sistrum Kamarazenei Versenyen.

A lányok igazságosnak ítélték az elismerést, bár mindannyian aranyat vártak. A versenyt sok-sok felkészüléssel töltött óra előzte meg, de a hosszú utazás és a lámpaláz sajnos kissé rányomta bélyegét a produkcióra. A klasszikus Haydn: Londoni trió mellett kis csapatunk tagjai megmutatták, hogy a könnyedebb műfajban is otthonosan mozognak. Lorenz Dávid tanár úr latinos temperamentumú művét is remekül játszották. A felkészítő tanárok, Lorenzné Farkas Zsuzsánna és Gáspár Kornélia, is végig izgulták a szombat délelőttöt, és nagyon-nagyon büszkék tanítványaikra!

 

Zongora verseny (március 8.):

Folytatódott a szombathelyi SISTRUM művészeti verseny a zongoristák szereplésével. A mi iskolánkat Garland Borisz képviselte, felkészítő tanára Wambach Krisztina. A zsűri elnöke Eckhardt Gábor zongoraművész kiemelte Borisz érzékeny játékmódját, a romantikus mű  érett, művészi előadását. Sok szeretettel gratulálunk a Tanárnőnek a lelkiismeretes felkészítésért, Borisznak a csodálatos eredményért!

 

 

FEMUS 2016 Fúvószenei Fesztivál – Nemzetközi verseny (2016. március 11-13.):

Szeretnénk Önöket tájékoztatni Marsall Cili – iskolánk egyik legígéretesebb klarinétos növendéke- újabb sikeréről. Ahogyan Önöket erről már tájékoztattuk, Cili néhány héttel ezelőtt korosztályában elnyerte a Budapesten megrendezett  XIII. Országos Klarinétverseny I. díját. Nem sok időt hagyott magának a pihenésre, mert tanárával Horváth Marcell tanár úrral beneveztek a szabadkai FEMUS nemzetközi fuvola- klarinét-szaxofon versenyre, amely március 11- 13 között került megrendezésre. Mindenki nagy örömére Cili itt is gyönyörűen muzsikált, melyet a zsűri I. díjjal, azon belül ezüst minősítéssel jutalmazott.  A maximális 100 pontból 98.33 pontot ért el.

Rendkívül büszkék vagyunk Cilire, tanárára Horváth Marcellre, és édesanyjára Wambach Krisztinára, aki kiváló zongorakísérőként újból remekelt.

További sok szép sikereket kívánunk Nekik!

Magyar Rádió Márványterem (2016. március 12.):

Iskolánk megtisztelő felkérést kapott a Bartók Rádió vezetésétől egy Márványtermi nyilvános koncertre, amit felvett a Magyar Rádió, és 2016. április 17-én, vasárnap 10.30 órakor a Bartók rádióban meghallgathatunk.

Nagy dolog ez iskolánk életében, és egyfajta elismerése is az elmúlt 20 év szakmai munkájának.

Megható és felemelő érzés volt látni gyermekeinket, ahogy kissé izgatottan, elfogódottan, vagy éppen lelkesen ültek-álltak a mikrofonok előtt és csodamuzsikálások születtek. Ezekért a mosolyokért, csillogó tekintetekért érdemes élnünk, érdemes TANÍTANUNK!

Köszönjük a sok kedves Szülőnek, hogy ott voltak, és együtt örültek Velünk.

Köszönet és elismerés a felkészítő Tanároknak, akik igazán odaadó munkával segítették Növendékeiket.

Végül, de nem utolsó sorban őszinte szívvel gratulálunk minden egyes fellépő diáknak a magas színvonalú előadáshoz!

Gáspár Kornélia