Hírek

Robotépítés és Minecraft

Izgalmas szakkörök indulnak a nagykovácsi kastély alkotóműhelyében.

Összesen ötféle új szakkörre várják az általános iskolásokat szeptember 12-től a nagykovácsi makerspace-be. Az alsósoknak littleBits-re épülő elektronika szakkör indul, a felsősök építhetnek robotokat, fejleszthetnek játékokat mobilra, építhetnek okosházat a háziállatuknak vagy Minecraftban szerezhetnek építészeti ismereteket.

littleBits szakkör 1-4. osztályosoknak

A littleBits elektronikus moduljaiból izgalmas, működő dolgokat építenek a résztvevők: rajzolórobotot, távirányítós autót, lézerkardot, és tesztelik is őket, azaz játszanak velük. Játék közben megismerkedünk az elektronika alapjaival, a feszültséggel, az áramkörökkel, és megtanuljuk kijavítani a hibákat, ha valami nem működik.
IDŐPONT
Szeptember 15-től minden héten csütörtökönként 16:00-tól 17:30-ig az iskolai félév végéig, de igény szerint változhat.

Robotépítő szakkör 5-8 osztályosoknak

A résztvevők behatóan megismerkedhetnek a mechanikával és elektronikával, és belekóstolnak a programozásba. A tanfolyam során az ismereteket robotépítés közben szerzik meg a résztvevők, ehhez a mindenki számára olcsón elérhető Arduino nano típusú mikrovezérlőt használjuk. A cél több apró és egy nagyobb robot építése. Az épített robotokat haza lehet vinni.
IDŐPONT
Szeptember 17-től kéthetente szombaton 10:00-től 13:00-ig az iskolai félév végéig.

Játékfejlesztés Androidos eszközökre – szakkör 5-8. osztályosoknak

Játszva tanulni a legkönnyebb. Ha a tanulás közben ráadásul egy-egy játék is elkészül, a motiváció még nagyobb, hiszen a programot meg lehet mutatni bárkinek, az szívesen fogja megcsodálni munkánk eredményét, mert játszani mindenki szeret. A játékfeljesztés szinte mindig a számítástechnika húzóágazata volt. Játékot írni nem könnyű, de játékírás közben észrevétlenül lehet elsajátítani a programozás alapjait.
IDŐPONT
Szeptember 17-től kéthetente szombaton 14:00-től 17:00-ig az iskolai félév végéig.

Építs okosházat a háziállatodnak! – szakkör 7-8. osztályosoknak

A résztvevők a saját háziállatuknak tervezhetnek és készíthetnek el egy működő dolgot, legyen az jutalomfalatot osztogató cicaszórakoztató eszköz, vagy okos akvárium, netán mozgásérzékelős kamerával ellátott madárház. Az alkotáshoz használhatók a műhelyben elérhető technológiák, a 3D nyomtatás, lézervágás, famegmunkálás, elektronika. A megépített találmányokat haza lehet vinni
IDŐPONT
Szeptember 13-tól keddenként 16:00-tól 18:00-ig a félév végéig, de igény szerint változhat.

Minecraft mini építészeknek – szakkör 5-8. osztályosoknak

A makerspace épületét hozzuk létre Minecraftban, miközben tanulunk mérést, építészeti alapismereteket, anyagismereteket, stílusismereteket. A végén lesz egy közösen felépített, egységes épületünk működő világítással, fűtéssel, szellőzőrendszerrel, és ezt ki is nyomtatjuk 3D-ben.
IDŐPONT
Szeptember 16-tól minden pénteken 16:00-tól 17:30-ig a félév végéig.

A HELYSZÍN

A nagykovácsi kastély alkotóműhelye, Nagykovácsi, Kolozsvár u. 2./B

MÉG TÖBB INFÓ ÉS JELENTKEZÉS

Az egyes szakkörökről ezen a linken lehet még többet megtudni:

Blog | makerspace.hu