Hírek

Eladó önkormányzati ingatlan

Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő Testülete a tervezett fejlesztések finanszírozásának elősegítése érdekében döntött az alábbi önkormányzati tulajdonú ingatlan értékesítéséről.

Táncsics M. utca 5. Hrsz:731/1 ingatlan

Az Ófalu központjában, a patakparton – az egykori piactéren – lévő telket az önkormányzat három részre osztotta. A Kolozsvár tér felöli ingatlanok (731/2,3) értékesítése megtörtént, de a Táncsics Mihály utca felöl megközelíthető telek még értékesítésre vár. Az földrészlet a Település Helyi Építési Szabályzata – HÉSz – szerint a Településközpont Vegyes (Vt-1-v) településképileg védett övezetébe tartozik ahol 30 %-os beépíthetőséggel, 4,5 m-es építménymagassággal két lakás kialakítására van mód. Az épületet, oldalhatáros beépítés előírásai szerint a telek északi határán kell létesíteni.

Az ingatlanon 30 m2 alapterületű tégla-kő falazatú tároló, a délnyugati sarokban pedig 40 m2-es terméskő boltozatos pince áll, 26 m2-es kétszintes kő falazatú, un. poroszsüveg boltozatos födémű présházzal. A telken nagyméretű lombos fák találhatók. Az ingatlan összközműves területen fekszik közmű becsatlakozásai a Táncsics M. utcából kialakíthatóak.

A Képviselő Testület Z – 25/2016. (II. 25.) határozatával döntött a Hrsz:731/1 (870 m2, kivett, két gazdasági épület és udvar) ingatlan bruttó eladási áráról ami:

20.000.000,- Ft

 

                                                                                                          Györgyi Zoltán
                                                                                                          főépítész T:30/314-44-25
                                                                                                          foepitesz@nagykovacsi.hu

731,1 tullap

731,1 beépítési előírások 2016