Hírek

Nagykovácsi Általános Iskola napelemes rendszere

Nagykovácsi Általános Iskola napelemes rendszer weboldala

A vártnál jobb eredményekkel működik az Iskola napelemes rendszere

Örömmel adunk hírt, hogy honlapunkon a mai naptól a folyamatos informatikai fejlesztések révén a lakosság számára is elérhetővé válnak az Általános Iskola napelemes rendszere által megtermelt Energiáról szóló információk!

Nagykovácsi Általános Iskola napelemes rendszer ismertetése.

Az iskolára telepített napelemes rendszer azon elképzeléseink megvalósult bizonyítéka, hogy egy közösség mi képen tud a környezetének védelmében még többet tenni. Az Általános Iskola alap gondolatához (Öko) igazodva egy olyan pályázat megvalósítását hoztuk létre ami nem csak jelen, hanem elkövetkező nemzedékek javát is szolgálja.

Az idejáró gyerekek a jövőben közvetlen tapasztalatokat szerezhetnek a környezetvédelem és az energiatakarékosság fontosságáról, testközelből megtapasztalva ezek egyszerűségét és hasznosságát.
Az Iskolára telepített napelemes rendszer a beüzemelése óta több mint 30MWh energiát termelt meg, ami az egész Iskola áramfogyasztásának közel 50%-a. Ez a teljesítmény az elmúlt évekhez képest rosszabb időjárási körülmények ellenére is meghaladta várakozásainkat.

A honlapunkon megjelenő adatokról fontos tudni, hogy a napelemek által megtermelt energiáról az Inverterek (feszültség átalakítók) információkat továbbítanak egy Datalogger (adatgyűjtő) számára. A begyűjtött adatok egy program segítségével kerülnek összesítésre majd egy publikus web felületen keresztül (solarweb) azok megjeleníthetővé válnak.

A program a beérkező valós idejű adatokból automatikusan generálja az egyes megtakarítási és hozam adatokat. A megjelenő értékek a Datalogger gyártója által létrehozott program és az azon beállított közelítő számításokon alapulnak.

NAGYKOVÁCSI POLGÁRMESTERI HIVATAL