Hírek

Polgármesteri köszöntő

 
kiszelne_mohos_katalinTisztelt Látogató, kedves Vendégünk!
 
Szeretettel köszöntöm Önt honlapunkon!
Nagykovácsi az otthonunk, gyermekeinkkel, szüleinkkel, barátainkkal és szomszédainkkal élünk itt, ebben a dinamikusan fejlődő nagyközségben, Pest megye északnyugati részén, a Nagykovácsi-medencében.
 
Településünk az első írásos emlék alapján komoly hagyományokkal rendelkezik: egy 1254-ből származó oklevél szerint, a királyi kovácsok faluját IV. Béla király Kókai Lőrinc fiának, Egyednek adományozta. Az elmúlt évszázadban és napjainkban pedig hétvégi kirándulóközpontként vált ismertté a terület.
 
Aki hozzánk érkezik, akár a budapesti tömegközlekedésbe illeszkedő 63-as buszjáratot vagy autót, kerékpárt választva, fokozatosan hagyja maga mögött a nagyváros forgatagát, a zsúfolt lakóépületek látványát és a zajos utcákat. Az utazó, az egyetlen bekötő utunk melletti fasor napfény és szellő átjárta lombjainak köszönhetően átlényegülve, egy csendes és nyugodt környezetbe érkezve pillantja meg a völgyet körülvevő falunkat.
 
Köszönhetően a megigéző természeti környezetnek, a hegyekkel körülhatárolt völgyeknek természetkedvelők, iskolai csoportok, sportolók és pihenni vágyók sokasága látogat el hozzánk rendszeresen. Ez a népszerűség komoly felelősséggel is jár, hiszen az épített környezet és a szolgáltatások állandó fejlesztése, a természeti értékek gondozása és felügyelete kiemelt feladata volt és lesz az önkormányzatnak és az itt lakóknak egyaránt. Hisszük, hogy aki egyszer bepillantást nyert ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendégünk lesz a későbbiek során is!
 
Fogadják bemutatkozó oldalainkat olyan szeretettel, ahogy mi, nagykovácsiak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.
 
Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata és Nagykovácsi vendégszerető lakossága nevében:
Kiszelné Mohos Katalin, polgármester
http://kiszelkati.hu/