Hírek

Heti Hírmondó 2014.02.03

 

Köszöntök minden kedves nézőt.

Önök a Heti Hírmondó negyedik adását látják,

az év hatodik hetének aktuális önkormányzati, polgármester hivatali híreiről.

Február elseje a civilek napja, Bencsik Mónika Polgármester Asszony köszönetét ezúton tolmácsoljuk a helyi civil szervezetek vezetőinek és tagjainak megköszönve a civilek helyi közösségünk érdekében tett tevékenységét.

Választási hírek röviden: múlt héten a választással kapcsolatos hirdetményt tettünk közzé, amelyből tájékoztatást kaphatnak a szavazás napjáról, a névjegyzékkel, ajánlással, szavazással kapcsolatos tudni valókról. A hirdetmény a Polgármesteri Hivatal, az Óvodák és az Általános Iskola előtti hirdetőtáblákon, valamint az önkormányzat honlapján olvasható.

Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának 2012 szeptemberében indult, Vállalkozói Inkubátorházak című projektje mérföldkőhöz érkezett. Az épület műszaki átadását követően 2014. február 11-én 15 órakor tartjuk az Inkubátorház ünnepélyes megnyitóját, amelyre minden kedves érdeklődőt szeretettel meghívunk az Öregiskola melletti épületbe, a Kossuth Lajos utca 78. alá. Itt hívjuk fel a figyelmet, hogy a kisvállalkozások támogatását és beindítását szolgáló inkubátorház ezt követően kezdi meg működését, a programjairól hamarosan tájékoztatást adunk.

TÁMOP projekt keretében a Polgármesteri Hivatal munkatársai képzésen vesznek részt. Helyszíne az Öregiskola, ahol már négy alkalommal igen tartalmas előadásokon stressz kezelésről, kompetencia fejlesztésről, pályázatírásról, ennek végrehajtásáról szerezhetnek új ismereteket. A képzések február végéig folytatódnak. A képzésen résztvevők a megszerzett ismeretekből vizsgát tesznek.

A szelektívhulladék elszállításáról, az ideiglenesen kijelölt hulladékszállítási szolgáltató DEPONIA Kft-vel való egyeztetés után elkészült a 2014. évi szelektív hulladéknaptár, amelyet az önkormányzat honlapján lehet megtekinteni.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal 2014. január 29-étől Nagykovácsi közműves ivóvízellátására és szennyvízelvezetési és tisztítási szolgáltatásra a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Vállalatot jelölte ki. A szolgáltatási díjakról az önkormányzat honlapján és a Böngészőben adunk bővebb tájékoztatást. Összegzésül azonban elmondható, hogy a lakossági fogyasztók a korábbiakhoz képest jelentős árcsökkenést fognak tapasztalni.

Nagykovácsi Polgármesteri Hivatalában Építési Szolgáltató Pont működik. Az építési, illetőleg használatbavételi engedélyezéshez szükséges ÉTDR nyomtatványok a hivatal megújult honlapján az E-önkormányzat/Dokumentumok menüpont alatt találhatók, az Építési, műszaki és környezetvédelmi ügyek cím alatt.

Itt szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy a Budakörnyéki Földhivatal 2014. február 1-től ismét minden munkanapon fogadja az ügyfeleit.

Kutyatulajdonosok figyelmébe: az állatvédelmi törvény alapján 2013. január hónaptól a 4 hónapnál idősebb kutyákat mikrochip-el kell ellátni. A mikrochip elhelyezését az állatorvosok térítés ellenében biztosítják.

Nagykovácsi Településüzemeltetési Kft a múlt heti havazáskor és ónos esőzéskor az intézményi gondnokok, a közterületi dolgozók illetőleg a temetőgondnok segítségével sikeresen megtisztították a közterületeket. Felkérjük a lakosságot, segítsenek abban, ha idős ember által lakott vagy lakatlan ingatlan van környezetükben azt jelezzék a Kft felé, hogy a hó eltakarítás és a síkosság-mentesítés ott is biztosított legyen.

Kulturális híreink az Öregiskola tájáról:

  • Február 7-én, pénteken 17.00 órától élőzenés táncoktatást tart Czene Zsuzsa néptánc pedagógus a néptáncot kedvelő ovisoknak és kisiskolásoknak.
  • Február 8-án, szombaton fél tíztől sakkbajnokságon mérhetik le tudásukat felnőttek és felső tagozatos iskolások. Az első 3 helyezett érem és tárgyjutalomban részesül. Előzetes regisztráció szükséges az info@sakkovi.hu vagy az Öregiskolában.
  • Havi rendszerességgel vasárnap délután kirándulásokat szervez Szabó Gábor túravezető Nagykovácsi környékére. Ezen a hétvégén, február 9-én a Cseres tető bányaemlékeit veszi célba a túravezető, találkozás 14.00 órakor a Tisza István téren. A túravezető elérhetősége: 06-30-930-34-57, melyet a honlapunkon és az Öregiskola honlapján is megtalálhatnak.
  • Február 10-én, hétfőn 19.00 órától Horváth Rihárd áll a pódiumon. Témája „Életmentők a föld alatt – Barlangi mentőszolgálat”.

 

Köszönöm figyelmüket, találkozunk egy hét múlva.