Hírek

Heti Hírmondó 2014.02.25

 

Köszöntök minden kedves nézőt.

 

Önök a Heti Hírmondó adását látják, az év kilencedik hetének aktuális önkormányzati, polgármesteri hivatal híreiről.

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosokat, hogy a Pest megyei Kormányhivatallal történt szerződés módosítás értelmében a jelenlegi Budakeszi Járási Hivatal Kirendeltsége a polgármesteri hivatal 10. számú szobájába költözött át, amelyet az ügyfélszolgálaton kihelyezett útbaigazító tábla segítségével érnek el.

  • Beadáshoz közeledik a HUSK II. ütem kivitelezések közbeszerzési ajánlata.
  • Ütemterv szerint haladnak a szennyvízcsatorna II. ütemének kivitelezéshez kapcsolódó feladatainak közbeszerzési eljárásai.
  • Feladásra került a Bölcsőde és Védőnői Szolgálat épületegyüttesének kivitelezési közbeszerzése.
  • A Tervtanács a múlt heti ülésén öt tervet véleményezett.
  • Megkezdődtek a munkamegbeszélések a Településfejlesztési Koncepció és az Integrált Településfejlesztési Stratégiai megvalósítása érdekében.

Az elfogadott 2014. évi költségvetés alapján, megkezdődnek a tervezett beruházások előkészületei, megvalósítása.

Jelzés érkezett az önkormányzat felé, arról, hogy az iskolai ebéd nem megfelelő a gyermekek számára. Ez ügyben polgármester asszony és jegyző úr több irányú egyeztetést kezdeményezett. Az Iskolai Szülői Szervezet, a szülők, az iskola igazgatója, valamint Nagykovácsi jegyzője folyamatos ellenőrzést tart az ételek minőségének tekintetében. Rendszeres időközönként kóstolást végeznek, erről jegyzőkönyvet veszünk fel a szállítóval együtt. Kérünk minden érdekeltet, hogy a tapasztalatokról továbbra is éljenek jelzéssel a hivatal felé. Az a célunk, hogy elfogadható minőségű közétkeztetést biztosítsunk a gyermekeknek.

Egyben tájékoztatunk arról, hogy NATÜ Kft. elérhetőségeivel,  tevékenységi körével kapcsolatos információkat a  natu.nagykovacsi.hu honlapunkon olvashatnak.

Az aktuális iskolai heti étlapot is itt tekinthetik meg.

Folytatódott a polgármesteri hivatal munkatársai részére TÁMOP képzés, amelyet az Öregiskolában tartottak.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Pilisi Parkerdő Zrt. – a jelenleg érvényben lévő ütemterv alapján a 2014-ben – a települést körülvevő erdőterületeken fakitermelési – erdő karbantartási munkákat végez, amelyet nagymértékben az időjárás is befolyásol. Januártól márciusig, illetőleg október és december közötti időszakban találkozhatnak erdészeti – fakitermelési munkákat végzőkkel az erdőben. A fakitermelések közötti időszakban erdősítési, erdőápolási munkák folynak, amely az erdő élete, fejlődése szempontjából fontosak.

A kirándulni, pihenni vágyók igen nagy számban keresik fel a környező erdőket – emiatt különösen fontos – hogy ezen igények is megfelelő szinten legyenek rendezve.

A Parkerdő parkfenntartási feladatait jelenleg szinte teljes egészében saját forrásból végzi el.

Kérjük, hogy a turisztikai, erdőlátogatási programjaik során semmiféle szemetet – hulladékot ne dobjanak el. Vegyék igénybe a pihenőhelyeknél elhelyezett szemétgyűjtőket! Óvják és védjék a kialakított pihenőhelyek környezetét, hogy a kirándulóhelyek, turista utak rendezett állapotban maradhassanak és betölthessék az év minden szakában a pihenni vágyók igényeit!

Kulturális hírek az Öregiskolából: 

Kiállítás „Szeretett képeim” címmel Katona Mária kiállítása megtekinthető március 24-ig a könyvtár nyitvatartási idejében. Azoknak ajánljuk különösen, akik szeretik a csendéleteket, valamint a tájképeket. Katona Mária képein megelevenednek a színek, a gondolatait természetes anyagokra festi, lelket melegítő élményt adva az érdeklődők számára.

A települési könyvtárban napilapok, folyóiratok, szépirodalmi és ismeretterjesztő könyvek, hangos könyvek, videofilmek, DVD-k, CD-k, CD-ROM-ok, társasjátékok helyben használata és kölcsönzése, valamint Internet használat áll az Önök rendelkezésére.

Az irodalom, a történelem, a politika, a pedagógia, a számítástechnika, a régészet, a konyhaművészet és a kertészet iránt is érdeklődőket várja a könyvtárban megtalálható 17 féle folyóirat!

A régebbi számok hétvégi kölcsönzésére is van lehetőség. Ezek közül néhány: Burda, Geo, Heti válasz, Kertbarát, A mi otthonunk, Nők Lapja, PC World, Pesti Műsor, 168 óra, Természetgyógyászat stb. Napilapok: Magyar Nemzet, Népszabadság.

Ismét útjára indult a szegedi Százszorszép Gyermekház szervezésében a 7 mérföldes csizmában heted 7 határon át Országos Mesevetélkedő. A játék az eddigiekhez hasonlóan most is 6 fordulóból áll. Az idei játékban 8 csapat méri össze mesebeli tudását. Már a 3. forduló is mögöttünk van! Áprilisban lesz az utolsó helyi forduló Ebben a fordulóban már 16 meséből lesznek a játékos kérdések. Sok sikert és jó játékot kívánunk minden csapatnak!

Péntek délutánonként 14 órától 17 óráig kiskamasz klub keretein belül kreatív foglalkozáson vehetnek részt a gyerekek 10 éves kortól, ahol is az újra hasznosítást, modern kézművességet és egyéb technikákat sajátíthatnak el. A foglalkozások iparművészek vezetésével folynak, folyamatos bekapcsolódás lehetséges. További információ: Illés Gabriellánál oregiskola@nagykovacsi.hu e-mailcímen vagy a

20/414-5131 telefonszámon

 

Köszönöm figyelmüket, találkozunk egy hét múlva.